Part Forana 23/07/2019

El Consell manté el finançament de la ronda, el teatre i la residència d'Inca

La institució insular participa en els tres grans projectes que té en marxa la ciutat

Ara Balears
2 min
Cladera i Moreno, després de la reunió.

IncaEl batle d’Inca, Virgilio Moreno, s’ha reunit aquest dimarts amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, amb l’objectiu de consolidar la col·laboració institucional i garantir la continuïtat dels projectes que actualment estan en marxa a Inca amb finançament del Consell.

Entre els projectes prioritaris que hi ha pendents hi figura l’execució del tram de la ronda nord que connectarà la carretera d’Alcúdia, a l'altura de la rotonda del puig de Santa Magdalena, amb la carretera de Selva. També queda pendent la reforma integral de la residència Miquel Mir i la finalització de les obres del teatre Principal d’Inca.

Després de la reunió, Virgilio Moreno ha destacat que "la lleialtat institucional iniciada la passada legislatura ha de ser la base dels propers quatre anys per fer realitat aquests tres grans projectes per al municipi".

Pel que fa a la ronda nord, el batle ha mostrat la seva satisfacció davant el compromís del Consell per executar les obres. "Vull agrair el compromís públic de la presidenta perquè aquesta important infraestructura viària de la ciutat sigui una realitat al més aviat possible", ha destacat Moreno.

Per la seva banda, Catalina Cladera ha apuntat que "com a ajuntament, però també com a capital de comarca, el que s’inverteix a Inca reverteix en tots els municipis del Raiguer".

Rehabilitació del teatre

En relació amb el teatre Principal, el Consell de Mallorca col·labora amb les obres de rehabilitació i la gestió una vegada finalitzades les obres. Un gran projecte que té el suport econòmic del Consell, que juntament amb el Govern de les Illes i l’Ajuntament ha apostat per recuperar aquest edifici històric emblemàtic.

Respecte de la rehabilitació integral de la residència Miquel Mir, a la qual es destinaran quatre milions d’euros, perquè pugui oferir 40 places residencials i 25 de centre de dia, s’espera obtenir en breu la llicència municipal per poder iniciar el procés de licitació de les obres.

stats