Part Forana 28/07/2021

El Consell de Mallorca reivindica el paper dels ajuntaments en la reactivació econòmica i la gestió dels fons Next Generation

ARA Balears
2 min
Batles de Mallorca durant l'Assamblea.

AlcúdiaEl Consell de Mallorca ha reivindicat, durant la quarta Assemblea de batles i batlesses que s'ha fet a l'Auditori d'Alcúdia, el paper que tenen els ajuntaments en la reactivació econòmica i la gestió dels fons europeus Next Generation. La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha recordat que en els moments "més restrictius i durs de la pandèmia" el Consell "ha estat en permanent contacte amb els consistoris" i ara "toca parlar del paper dels municipis en la reactivació", ha dit.

En aquest sentit, Cladera ha anunciat la creació d'una oficina de gestió dels fons per als municipis de menys de 20.000 habitants, que estaran encapçalats pel Consell. També ha recordat les actuacions que ha fet fins ara la institució, i ha destacat la mobilització de recursos econòmics amb una inversió que supera els 70 milions d'euros i el reforç dels serveis socials municipals, entre d'altres.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona i consellera del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat la feina feta amb les tarifes de residus per a l'any 2021. "Hem fet un esforç sense precedents per estar al costat dels ajuntaments en un moment tan complicat, i enguany tenim la tarifa de residus més baixa de la història", ha especificat Ribot.

Durant la reunió, el Consell ha parlat del projecte Idelma, que ofereix una eina web amb la qual els ciutadans poden consultar la normativa urbanística de cada municipi. Aquest visor té funcions de navegació i de consulta, però la funcionalitat més destacable és la generació d'informes urbanístics en què la persona usuària, a partir d'una referència cadastral, genera un informe amb tota la informació urbanística de la parcel·la.

Durant l'Assemblea també s'ha aprovat instar el Consell a fer un acord marc per als ajuntaments per gestionar l'adquisició de materials que necessiten expedient administratiu, una proposta de l'Ajuntament d'Alcúdia que demostra la voluntat de la institució insular d'acompanyar els consistoris i oferir-los ajuda en les seves reivindicacions.

Per altra banda, els batles del Partit Popular han aprofitat l'assemblea per denunciar la manca de policies locals a l'illa, sobretot en "els pobles més petits". Segons apunten els populars en una nota, han rebutjat que els agents covid supleixin aquesta figura i demanen a Cladera que "aturi els peus a Armengol respecte d'aquesta idea".

stats