Part Forana 26/08/2021

El Consell de Mallorca planteja un pacte amb el tercer sector per impulsar l'atenció a les persones amb discapacitat

Pretén ampliar les places i serveis durant els pròxims quatre anys

ARA Balears
1 min
Reunió del Consell de Mallorca amb Foqua

PalmaEl Consell de Mallorca treballarà en un pacte amb les entitats del tercer sector amb l'objectiu de donar un impuls a l'atenció que reben les persones amb discapacitat a l'illa, segons apunta la institució insular en una nota. Aquest acord cerca que "cap persona amb discapacitat quedi sense atenció i que aquest col·lectiu tingui tot el suport necessari", ha dit la presidenta del Consell, Catalina Cladera, qui també ha avançat que l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (Imas) està treballant en una ampliació de 500 places per a enguany, tot i que a llarg termini es podria arribar a les 900.

Aquest pacte pretén que durant els pròxims quatre anys hi hagi un marc que permeti ampliar les places i serveis per a les persones amb discapacitat, però també garantir els recursos econòmics. L'acord tindrà quatre eixos: que totes les persones amb discapacitat rebin el suport que necessiten, donar atenció als treballadors del sector, consolidar els serveis concertats i concertar aquells que no hi estiguin, i innovar en els serveis d'atenció.

Pel que fa als empleats del sector, el president de Foqua, Jesús Luna, considera que mereixen una atenció salarial, ja que durant la pandèmia "han donat una resposta totalment desinteressada".

 

stats