Part Forana 27/04/2021

El Consell de Mallorca destina més de 400.000 euros a la reforma de l'edifici Can Xoroi de Fornalutx

L'objectiu és que aquestes instal·lacions municipals serveixin per usos lúdics i administratius de l'Ajuntament

ARA Balears
1 min
Un carrer de Fornalutx.

FornalutxEl Consell de Mallorca inverteix més de 400.000 euros a la reforma de l'edifici de Can Xoroi, de Fornalutx. L'objectiu és que aquestes instal·lacions municipals es destinin a usos lúdics i administratius de l'Ajuntament, segons informa la institució en una nota.

La intervenció a Can Xoroi consta diferents actuacions. Per una banda, la institució insular subvenciona la reforma amb 394.209 euros, provinents de la convocatòria d'ajudes 2020-2021 per actuacions de competència municipals. Per altra banda, a través del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) del municipi, el consistori ha rebut 60.000 euros per a projectes en aquest edifici, com per exemple l'auditora energètica, la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum i el canvi d'il·luminació interior.

A més d'acollir el personal i serveis del consistori, Can Xoroi també comptarà amb espais per exposicions –situats a la planta baixa de l'edifici. A la part del semisoterrani és on es troben els elements de l'antiga 'tafona', mentre que les activitats d'oci es faran a les sales polivalents de la primera planta i el pati exterior.

Cal destacar que l'Ajuntament de Fornalutx també ha adquirit un immoble en el carrer de Sant Bartomeu, amb la finalitat de destinar-lo a l'oficina d'informació turística, que compta amb una subvenció per 85.000 euros.

stats