Medi Ambient
Part Forana 11/08/2022

El Consell de Mallorca destina 2,2 milions d'euros a recuperar l’Estany dels Ponts i Maristany d'Alcúdia

L'objectiu és recuperar la zona que ha estat pràcticament abandonada els darrers anys

ARA Balears
1 min
Visita a l'Estany del Pont

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat aquest dijous que destinarà 2,2 milions dels fons europeus per finançar la recuperació de l’Estany dels Ponts i Maristany d'Alcúdia. A través d'un comunicat, el Consell insular ha destacat que el projecte permetrà posar en marxa accions per millorar l’estat de les zones humides i recuperar ecosistemes d’un espai "d’alt valor mediambiental i social", reduir el risc d’inundacions i posar en valor uns espais naturals en degradació per a la ciutadania.

A més, una altra de les claus d'aquestes actuacions és fomentar l’activitat econòmica derivada del turisme ornitològic i de natura al municipi. Entre les accions previstes hi ha la creació de noves zones inundables, la revegetació i renaturalització de les voreres del llac, la retirada de vegetació exòtica i invasora, la retirada de residus, l’eliminació de barreres, l’ampliació dels canals de drenatge i accions específiques per afavorir la flora i la fauna terrestre.

Aquest projecte va ser impulsat per l’Ajuntament d’Alcúdia. El Consell de Mallorca ha explicat que 2,2 milions d’euros dels 75 milions que el Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic destina a la convocatòria de subvencions en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència seran utilitzats per tirar endavant aquesta iniciativa.

En aquest sentit, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assegurat que "és un projecte pioner que serà un exemple a seguir en altres espais similars a la resta del país i que s’ha pogut dur a terme amb l’oportunitat que suposen els fons europeus Next Generation".

stats