Part Forana 03/12/2020

El Consell de Mallorca atorga 23 milions d'euros en ajudes als pobles de l'illa

Un total de 19,8 milions aniran destinats a obres i actuacions de competència municipal

Ara Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca ha concedit ajudes als ajuntaments de l'illa per un total de 23,1 milions d'euros. Així ho ha explicat aquest dijous la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. D'una banda, ha recalcat el Consell, 19,8 milions són del Pla d'inversions per a obres i actuacions de competència municipal. Per l'altra, 3,3 milions són les ajudes perquè els consistoris facin actuacions dels seus Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

La institució insular ha assenyalat que les dues convocatòries es varen aprovar dins el Pla Mallorca Reacciona, amb la voluntat que els ajuntaments fossin part important per posar en marxa l'activitat econòmica de l'illa.

Segons el Consell, enguany, en matèria d'actuacions i obres de competència municipal, hauran arribat als municipis més de 60 milions d'euros, ja que en aquests 23,1 s'hi han de sumar els 33,3 que fa unes setmanes varen anunciar la institució insular i el Govern per a una convocatòria de millora de la sostenibilitat.

Cladera ha subratllat "que feim de palanca inversora per dur endavant projectes que incideixen de manera directa en els ciutadans dels pobles de Mallorca". Per part seva, Alzamora ha dit que amb aquestes ajudes "contribuïm a fer una Mallorca amable per a la ciutadania, amb les instal·lacions millorades o reformades, una Mallorca que es reactivarà amb projectes municipals i una Mallorca sostenible".

stats