Part Forana 12/05/2022

El Consell de Mallorca aprova la creació de 114 nous llocs de feina públics a la residència de Son Caulelles de Marratxí

Tindrà 100 places destinades a persones grans i dependents

ARA Balears
2 min
El ple del Consell de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat en el ple d'aquest dijous la creació de 114 nous llocs de feina públics a la residència de Son Caulelles de Pòrtol (Marratxí), que tindrà 100 places destinades a persones grans i dependents. Aquesta proposta s'ha aprovat amb 20 vots a favor i 12 abstencions, informa la institució insular en una nota. La residència, ubicada en un solar de 5.400 metres quadrats cedit per l'Ajuntament de Marratxí, ha estat cofinançada pel Consell i el govern estatal al 50%, i ha tingut un cost de 8,5 milions d'euros.

La institució gestionarà aquesta nova residència amb personal i serveis propis, i les persones seran ateses seguint el Model d'Atenció Centrat en la persona, un sistema de cures que ofereix atenció específica a cada individu. La consellera de Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, ha declarat que el seu objectiu és "ampliar" la xarxa residencial de l'illa i "augmentar" les places públiques, així com aprofundir en un model "més centrat" en l'atenció a la persona, que respecti el seu dret a decidir "com envellir".

Cal destacar que, de les 100 places, 70 dependran de la Conselleria d'Afers Socials del Govern. Les 30 restants seran d'atenció sociosanitària concertades amb la Conselleria de Salut i destinades a persones majors de 65 anys o de 55 amb discapacitat reconeguda. En concret, 73 professionals formaran part de l'equip assistencial, personal mèdic, fisioterapeutes i auxiliars de clínica, entre altres. 4 integren l'equip psicoeducatiu, 28 el residencial i 9 l'equip administratiu.

La nova residència està construïda a partir de mòduls de convivència de 20 places cada un. Té 80 habitacions individuals i 10 dobles distribuïdes en tres plantes. Al soterrani hi ha la cuina, la bugaderia i el vestíbul del personal. La planta baixa disposa d'una zona d'administració, dos mòduls per als residents, una àrea comuna, una sala de fisioteràpia i teràpia i un menjador.

stats