Part Forana 21/10/2020

El Consell de Mallorca col·locarà més de 30 km de proteccions de fusta a les carreteres de la serra de Tramuntana

El projecte substituirà les barreres metàl·liques existents i té un pressupost de 2.417.364,40 euros

Ara Balears
2 min
El Consell Executiu ha aprovat aquest dimecres l’expedient de contractació de les obres del projecte d’instal·lació de barreres de fusta./ CONSELL DE MALLORCA

PalmaEl Consell de Mallorca, a través del Departament de Mobilitat i Infraestructures, substituirà més de 30 quilòmetres de barreres metàl·liques de les carreteres de la serra de Tramuntana per proteccions de fusta. El projecte no preveu expropiacions ni serveis afectats, i té un pressupost de 2.417.364,40 euros.

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimecres l'expedient de contractació de les obres del projecte d'instal·lació. L'aprovació de l'expedient és la passa prèvia a la licitació i posterior execució de les obres, que tenen un termini previst de sis mesos.

"Des del Departament de Mobilitat i Infraestructures, hem detectat que l'estat d'algunes barreres és deficient i que en altres trams ni tan sols n'hi ha. A més de reduir el perill, les barreres noves tenen un aspecte estètic integrat amb l'entorn i el paisatge", ha explicat el conseller insular Iván Sevillano.

Per a aquest projecte s'han estudiat les zones on se substituiran les barreres metàl·liques o es col·locaran les proteccions de fusta perquè hi hagi més seguretat. S'instal·laran barreres mixtes de seguretat en trams de set carreteres de la Serra on fins ara no n'hi havia: Ma-10, Ma-2130, Ma-1032, Ma-2203, Ma-2112, Ma-1120 i Ma-1040. Això suposa un total de 5,5 quilòmetres de barrera nova, a més de la substitució de la barrera metàl·lica que ja hi ha a 31,7 quilòmetres de via de 12 carreteres.

Per reduir el perill d'algunes zones, també es col·locaran faldons de protecció a la part baixa. Això es farà a més de 900 metres de trams aïllats de l'Ma-10, l'Ma-2130 i l'Ma-1120.

Un dels punts on es posarà una barrera de seguretat serà a l'àrea del Salt de la Bella Dona, on fa dos anys va morir el ciclista Miquel Pol Munar després de caure per un barranc. Familiars del jove s'han reunit diverses vegades amb el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell per demanar més seguretat en aquesta part de la carretera de la Serra (Ma-2130).

stats