El Consell llevarà les casetes de peatge del túnel de Sóller

Les obres de desmantellament tindran un termini de tres mesos i un cost de 337.813 euros

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca traurà els pròxims dies a licitació el projecte de desmantellament de tota la infraestructura construïda entorn de l'àrea de peatge del túnel de Sóller (Ma- 11). Una vegada l'obra sigui adjudicada, el termini per finalitzar les actuacions serà de tres mesos, amb un cost de 337.813 euros. El conseller  Iván   Sevillano  ha visitat aquest dimecres la zona acompanyat  pels batles de Bunyola, Andreu Bujosa; Sóller, Carles  Simarro; Deià, Lluís Enric  Apesteguia , i Fornalutx, Francesc  Marroig .

Les instal·lacions que s'han de desmantellar es troben a la boca sud del túnel, concretament al quilòmetre 17 de la carretera que uneix Palma i Sóller (Ma- 11), tram que pertany al terme municipal de Bunyola. El desembre del 2017 va finalitzar la concessió del túnel, cosa que deixà sense funcionalitat l'àrea de peatge. Les cabines i màquines automàtiques de cobrament deixaren d'estar operatives quan la infraestructura va passar a ser gratuïta.

El projecte preveu la retirada dels elements fixos de l'antic peatge per eliminar obstacles a la lliure circulació de vehicles que transiten pel túnel i evitar accidents per impactes contra les antigues instal·lacions i les vorades i illetes que protegeixen les cabines de cobrament.

La boca sud es convertirà en una zona d'explotació i manteniment que inclou l'edifici de control d'instal·lacions. A més, s'aprofitarà l'actuació per organitzar el trànsit tant a l'entrada com a la sortida del túnel.

Les obres comprenen totes les unitats necessàries per executar el desmuntatge i retirar els elements que hi ha, així com el condicionament de l'entorn amb la reposició de paviment a la zona que ocupava el peatge i des de la rotonda que li dona accés, a banda de la instal·lació de la senyalització horitzontal i vertical necessària.

"La legislatura passada ja vàrem aconseguir complir el compromís de posar fi a la injustícia que suposava per als veïns de la vall de Sóller pagar el peatge més car d'Espanya per arribar a ca seva. Ara, amb aquest projecte, posam punt final al darrer símbol que quedava d'un dels casos de corrupció més polèmics de la nostra illa", ha assegurat el conseller de Mobilitat i Infraestructures,  Iván   Sevillano .