Part Forana 28/11/2018

El Consell atura les inversions previstes a l'hipòdrom de Manacor

L'Ajuntament, que té el 40% de les accions, s'ha torbat anys a adonar-se que l'usdefruit acabà el 2014 i ara necessita el suport de titulars privats

M. B.
2 min
Entrada principal al recinte hípic de Manacor.

ManacorL'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM), que depèn del Consell, ha anunciat que ha aturat diverses licitacions d'obres de millora a l'hipòdrom de Manacor en ser advertit, a través d'una de les accionistes del complex, que l'Ajuntament de Manacor només disposa d'un 40% de la propietat i que, per tant, no té potestat per autoritzar-hi inversions sense el consentiment de la majoria de propietaris. L'IEHM tenia previst millorar la climatització de la cafeteria, la zona de les tribunes cobertes i el manteniment de la pista, entre altres actuacions.

L'any 2011 l'Ajuntament de Manacor i l'IEHM varen signar un conveni de cessió de la instal·lació perquè l'IEHM se'n fes càrrec fins a l'any 2021. En aquell moment l'Ajuntament va certificar que posseïa 242 parts dels terrenys i l'usdefruit de la resta dels títols de propietat, fet que el facultava a cedir l'hipòdrom. Però l'usdefruit va finalitzar el 14 de setembre de 2014, per la qual cosa, per reformar el recinte hípic, ara es necessita el quòrum dels titulars.

L'IEHM ha requerit a l'Ajuntament que acrediti la potestat per cedir-li la infraestructura, "ja que en cas de confirmar-se que únicament disposa de 242 de les 600 parts indivises en què està dividit l'hipòdrom, l'any 2011 s'hauria extralimitat en cedir una propietat de la qual no disposava més enllà de l'any 2014".

Errada reconeguda

L'Ajuntament ha reconegut l'errada i convocarà la resta dels propietaris a una assemblea per tal de poder recollir el suport suficient per al pla de millores del recinte hípic, el segon més important de les Balears després de l'hipòdrom de Son Pardo.

Tot això ocorre després que el 2017 l'Institut sol·licitàs la modificació del conveni existent a l'Ajuntament per permetre que l'administració insular pogués realitzar diverses inversions dins l'hipòdrom i s'ampliàs el termini de vigència fins al 2031 sense que el consistori manacorí hagués advertit de la finalització de l'usdefruit a l'IEHM. El juny d'enguany es va signar el darrer conveni que obria la porta a noves inversions, ara paralitzades.

stats