Sector primari
Part Forana 16/09/2022

El Consell destina mig milió d'euros a preservar la serra Tramuntana i els seus valors

Aquesta nova ajuda suposa un terç de la quantitat total que destina el Consorci Serra de Tramuntana en forma de subvencions, que ha passat d'un milió a 1,5 milions d'euros

ARA Balears
2 min
La presidenta insular, Catalina Cladera, al costat del batle de Sóller, Carlos Simarro, i la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, al costat d'algunes de les entitats beneficiades.

PalmaEl Consell insular de Mallorca ha anunciat aquest divendres que dota de 500.000 euros una línia d'ajudes per a cooperatives, confraries de pescadors i consells reguladors de denominacions d'origen de la serra de Tramuntana. L'objectiu és preservar la Serra i els valors que l'han feta Patrimoni de la Humanitat. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat: "Hem de donar suport a l'activitat agrícola, ramadera i pesquera que es desenvolupa en aquest espai i reconèixer el paper fonamental que ha tingut i encara té el sector primari".

A més, Cladera ha detallat que aquesta nova ajuda econòmica suposa un terç de la quantitat total que destina el Consorci Serra de Tramuntana en forma de subvencions, que ha passat d'un milió a 1,5 milions d'euros "per mantenir el paisatge, els valors i l'economia de la Serra". En aquest sentit, la presidenta ha justificat que s'ha d'ajudar els petits agricultors associats en cooperatives i els pescadors d'arts menors associats en confraries perquè "representen els sectors més febles del teixit econòmic i productiu".

D'altra banda, la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, ha recordat que enguany les subvencions de la serra de Tramuntana ordinàries han disposat de prop d'1,1 milions d'euros. En tot cas, però, l'import màxim subvencionable per a cada projecte sol·licitat dependrà del tipus de beneficiari: les cooperatives de més de 300 socis, un màxim de 150.000 euros; les d'entre 100 i 299 socis, fins a un màxim de 100.000 euros; i les de menys de 100 socis, fins als 50.000 euros.

En paral·lel, les confraries de pescadors podran rebre subvencions de fins a 20.000 euros i per als consells reguladors de denominacions d'origen protegida, la xifra més alta són 50.000 euros. Finalment, les activitats que tinguin un cost de fins al màxim estipulat podran ser finançades al 100%. Ara bé, si l'actuació que es vol realitzar supera aquesta quantia, haurà de ser finançada per cada entitat.

stats