El Consell de Govern autoritza les obres de sanejament del nucli dels Llombards

El projecte donarà servei a aproximadament 735 habitants i té un pressupost màxim de 721.790,71 euros

El Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns l'Agència Balear de l'Aigua a aprovar l'expedient de despesa per a la contractació de les obres de sanejament general  dels  Llombards, a Santanyí. El projecte disposa d'una despesa màxima de 721.790,71 euros, IVA inclòs, i permetrà donar servei a aproximadament 735 habitants. Es finançarà amb el cànon de sanejament.

El projecte inclou la construcció d'una Estació de Bombament d'Aigües Residuals ( EBAR ), la connexió al clavegueram municipal, el col·lector d'impulsió d'aigües residuals des de la nova  EBAR  fins al clavegueram de Santanyí, una nova connexió de servei elèctrica a l' EBAR i la substitució d'equips a l' EBAR  de la carretera  dels  Llombards.

L'any 2018 l'Agència Balear de l'Aigua va signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Santanyí per dur a terme la connexió del nucli  dels  Llombards al sistema general de sanejament i depuració del municipi. Fruit d'aquest conveni, el passat mes de maig, el consistori va cedir a l'Agència uns terrenys de 98   per a la construcció de la nova  EBAR .

El projecte compleix les condicions per ser finançat a càrrec del cànon de sanejament perquè permetrà conduir les aigües residuals del nucli al sistema general de sanejament i depuració de l' EDAR  de Santanyí. Les instal·lacions estaran dimensionades per a un cabal diari de 147  /dia i un cabal punta de 25  /h.