Part Forana 21/07/2021

El Consell aprova la construcció de les rotondes d'accés a Raixa i al polígon de Can Valero

Aquest projecte pretén resoldre dos punts conflictius de la xarxa viària

ARA Balears
1 min
Projecte de la rotonda entre els camins de Raixa i Caubet

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat la construcció de les rotondes d'accés a Raixa i al polígon de Can Valero. El projecte es farà, per una banda, a l'encreuament de la carretera de Sóller amb els camins de Raixa i Calbet, i, per una altra, a la intersecció de la carretera de Puigpunyent amb el carrer Asival del polígon de Can Valero, segons informa el Consell en una nota.

La institució insular també apunta que l'objectiu d'ambdós projectes és resoldre dos punts conflictius de la xarxa viària. En aquest sentit, assegura que les dues rotondes donaran "més seguretat i milloraran el trànsit".

Pel que fa a la rotonda de Raixa, les actuacions consistiran a remodelar l'encreuament actual i eliminar els giraments a l'esquerra. Es preveu que el preu de l'obra sigui de 858.332 euros i el període d'execució, de sis mesos. A més, el projecte preveu dotar les aturades d'autobusos TIB de les àrees amb aranzels "per reduir la perillositat".

Per altra banda, la rotonda de Can Valero es fa per "respondre a les demandes de les petites i mitjanes empreses ubicades al polígon", així com de la Federació Balear de Transports (FEBT). Segons el Consell, l'activitat industrial i de serveis fa que hi hagi un elevat trànsit, i això provoca que "aquesta intersecció esdevingui un punt perillós". L'obra tindrà un cost de 620.580 euros i es preveu que estigui acabada en quatre mesos.

stats