Part Forana 16/05/2018

El Consell accepta el pla d'inversions viàries proposades per a la ciutat d'Inca

El conjunt d'actuacions arriba als 7 milions d'euros i té el primer tram de la ronda nord com a prioritat

M. Barceló
1 min
Garrido i Moreno explicant el traçat de la futura Ronda Nord d'Inca.

IncaEl consell executiu del Consell de Mallorca ha donat llum verda al protocol de coordinació del pla d'inversions viàries proposades per l'Ajuntament d'Inca per a la capital del Raiguer. En total, les intervencions i millores viàries previstes arriben als 7 milions d'euros d'inversió.

El pla d'obres presenta un paquet de projectes, molts dels quals encara s'han d'acabar de definir, per tal d'anar eliminant les deficiències d'infraestructures viàries i millorar la mobilitat a la ciutat d'Inca. El primer tram de la ronda nord, entre la carretera de Selva i la rodona del puig de Santa Magdalena, vora l'autopista, és el projecte estrella i una de les prioritats, tot i que sembla difícil que s'iniciï abans que acabi l'actual legislatura. A més, la ronda nord és l'escull més gros que té l'actual pacte (PSOE, MÉS, Independents, El Pi) per la diversitat d'opcions que es valoren en el si de la coalició de govern.

"Per Inca és una notícia important perquè s'actuarà a diferents zones que presenten un dèficit històric i a la vegada es donarà un solució integral", ha declarat el batle, Virgilio Moreno, en conèixer l'acord del Consell de Mallorca. Per part seva, la consellera de Territori, Mercedes Garrido, ha dit que "a la fi donam resposta a la reivindicació de la ronda nord d'Inca". "Entenem que es tracta d'una gran passa que millorarà els problemes de trànsit de dins la ciutat. També ens comprometem amb més inversions per aportar una mobilitat sostenible amb la creació de carrils bici", ha afegit la consellera.

stats