Part Forana 30/08/2020

Una peça de 24,590 quilos guanya el Concurs del meló més gros a Vilafranca

En total se n'hi han presentat 16

Catalina Riera
1 min
Participants en el concurs del meló més gros de Vilafranca.

PalmaUn meló de 24,590 quilos ha batut el rècord absolut en el Concurs del meló més gros de Vilafranca de Bonany. Es tracta d'un tradicional certamen que cada any se celebra el primer cap de setmana de setembre, en el marc de la Fira del meló, però que enguany s'ha avançat a causa de la situació generada pel coronavirus. En total s'hi han presentat 16 melons.

Així, els guanyadors, Sebastià Jaume i Bernat Andreu, han presentat una peça de 24,590 quilos, que els ha fet aconseguir 230 euros. Es tracta d'un pes rècord, ja que el meló que havia presentat un major pes va ser de l'any 2018 amb 22,600 quilos.

La segona posició també ha estat per a ells, amb una peça de 22,600 quilos, que ha batut el rècord absolut i amb la qual han guanyat 100 euros. Així mateix, el tercer premi, amb un valor de 75 euros, l'ha aconseguit el pagès Tomeu Mascaró amb un meló de 19,430 quilos.

L'Ajuntament de Vilafranca explica en una nota que enguany el Concurs del meló més gros, celebrat al pavelló municipal, s'ha adaptat a la normativa vigent. "L'aforament s'ha limitat als participants en el concurs, representació institucional del Consistori i regidors", ha recalcat el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló.

stats