Part Forana 26/02/2020

Company: "Madrid es riu de Balears"

El cap del PP diu que una declaració d'emergència pot arreglar la situació crítica de les zones hoteleres del Llevant

M. Barceló
2 min
Representants del PP sobre la platja de Cala Millor, despullada d'arena.

Cala MillorDesprés de la decepció dels batles del Llevant de Mallorca, davant la manca de solucions immediates a la destrossa que ha patit el litoral a causa de la borrasca Glòria, aquest dimecres dematí el president del PP de Balears, Biel Company, ha criticat sobre l'arenal de Cala Millor "la deixadesa" de les administracions autonòmica i estatal per resoldre la situació crítica que pateixen les zones hoteleres afectades, "amb 1.200 reserves anul·lades" a la zona turística que comparteixen Son Servera i Sant Llorenç.

Amb un "Madrid es riu de les Balears", Company ha destacat que una simple declaració de situació d'emergència, per part del govern de Sánchez, permetria adoptar mesures d'urgència per recuperar els passejos marítims i les platges abans de la temporada turística.

Company ha lamentat que la influència del Govern balear sobre l'estatal "sigui nul·la, amb una presidenta que acota el cap mentre el govern d'Espanya ens trepitja".

Procediment d'urgència

Per al líder conservador, hi ha dos problemes: un de tipus econòmic, amb només una aportació de 4,4 milions d'euros de Madrid per atendre els desperfectes del temporal, quan el cost se situa entorn dels 12 milions d'euros, i un d'eines, que "el govern de Madrid no ens dona, perquè això es pot arreglar immediatament en un Consell de Ministres".

El PP insisteix que "per procediment d'urgència" es pot actuar i recuperar el litoral. En cas contrari, ha advertit Biel Company, hi haurà conseqüències greus no només per als hoteleres, "sinó també per a tota l'estructura social i econòmica de la zona". De moment, ha recordat Company, a Cala Millor ja s'han anul·lat 1.200 reserves pel mal estat de la primera línia.

stats