Part Forana 30/05/2022

Comencen les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i de l'entrada de Costitx

La intervenció durarà sis mesos i s'hi destina un pressupost de 2.002.0664,01 euros

ARA Balears
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, el batle de Costitx i el batle de Sineu

PalmaLes obres de millora de la carretera Inca-Sineu i de l'entrada a Costitx han començat aquest dilluns. L'objectiu del Consell de Mallorca és reforçar el ferm d'11 quilòmetres de l'Ma-3240, entre Inca i Sineu, i millorar la intersecció amb l'Ma-3241, amb la construcció d'una rotonda per accedir a Costitx, una reivindicació històrica dels residents d'aquest municipi, apunta la institució insular en una nota.

El projecte té un pressupost de 2.002.0664,01 euros i està previst que les obres durin sis mesos. "És una intervenció molt esperada i necessària, que elimina un dels principals punts negres de les nostres carreteres i amb la qual donam resposta a una petició de fa més de vint anys dels veïns de Costitx i de tots els usuaris de la carretera Inca-Sineu", ha dit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Cal recordar que la licitació d'aquestes obres va quedar deserta a causa de l'increment del preu dels materials, i això en va fer endarrerir l'actuació. Una vegada actualitzat el preu, el projecte es va adjudicar a l'empresa Matias Arrom Bibiloni. Per tal de no provocar problemes de trànsit, s'ha cercat un pas alternatiu per desviar-hi els vehicles. "S'ha fet un esforç per no paralitzar la millora de la xarxa de carreteres, actualitzant el preu de la licitació i garantint-ne l'execució", apunta Cladera.

Aquest projecte inclou millorar la intersecció entre les dues carreretes (Ma-324 i Ma-3241), amb el tancament de la mitja rotonda existent i amb la creació d'una rotonda central, que s'il·luminarà i s'enjardinarà amb plantes autòctones. "Intervenir en aquest punt era una de les nostres prioritats a causa de l'elevat índex d'accidents que té aquesta intersecció", explica el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Ivan Sevillano. En aquest sentit, afirma que aquesta obra de millora "és una de les més importants de la legislatura", perquè s'elimina "un dels trams més perillosos" de la xarxa viària de l'illa, en la qual hi ha hagut "fins a 12 accidents greus en els darrers deu anys", recorda.

stats