Part Forana 29/07/2020

Comença la construcció d’una promoció de 54 habitatges socials a Inca

L'Ajuntament ha cedit un altre solar per a una segon bloc de deu noves llars

Ara Balears
2 min
Armengol, Moreno i Pons posant la primera pedra de la nova promoció.

IncaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha posat aquest dimecres la primera pedra d’una nova promoció d’habitatges de protecció oficial de 54 HPO a Inca.

"Aquesta promoció d’habitatge social, que aviat serà ja una realitat, ens permetrà ampliar el parc públic d'habitatge d’Inca. D’aquesta manera, a poc a poc anam donant resposta a les necessitats reals de la ciutadania i consolidam amb el Govern de les Illes Balears l'aposta per un model que reforci l'accés a l'habitatge", ha destacat el batle Moreno.

La promoció de 54 HPO, de la qual avui s’ha posat la primera pedra, consta de 50 habitatges de dos dormitoris, quatre habitatges de tres dormitoris i 54 places d’aparcament. Es preveu un termini d’execució de les obres de 18 mesos i el pressupost és de 5,5 milions d’euros.

En aquesta promoció es dona molta importància a l’espai exterior: els habitatges gaudeixen d’un jardí privat a la planta baixa i terrasses en les successives plantes. L’edifici es trobarà totalment inserit en l’entorn urbà i físic on s’ubica.

Armengol ha valorat l’impuls que s’està donant en matèria d’habitatge públic: "La política d’habitatge és clau, és una de les prioritats polítiques que té el Govern perquè tenim molt clares les necessitats reals de la ciutadania". En aquesta línia, la presidenta ha destacat que tots els habitatges seran de lloguer social, per la qual cosa "les 54 famílies pagaran com a màxim el 30% dels seus ingressos, de manera que adequam les possibilitats de cada un per garantir tenir un habitatge en condicions", ha afegit.

Per part seva, el conseller Pons ha destacat que el d’avui "no és un acte aïllat ni extraordinari, ja que és l’onzena vegada que iniciam una promoció d’habitatge públic a les Illes Balears". També ha assegurat que està previst que aquest any es puguin iniciar deu promocions més en el conjunt de les Illes Balears, de manera que en total s’hagin començat a construir 622 habitatges durant el 2020.

272 habitatges els primers set mesos del 2020

Aquesta nova promoció de 54 HPO que comença al municipi se suma als 218 habitatges de protecció oficial que es troben en construcció en aquests moments; per tant, ara hi haurà un total de 272 HPO en construcció a les Illes Balears.

Pel que fa a Inca, l’Ajuntament va cedir un gratuïtament a l’Ibavi un altre solar ubicat al carrer de les Marjades, on es construiran deu habitatges més de protecció pública.

stats