Acord entre psicòlegs i Estel per millorar l'atenció als malalts mentals

L'entitat del Llevant va atendre 188 persones durant l'any passat

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) i l’associació en favor de la salut mental Estel de Llevant, amb seu a Manacor, col·laboraran per promoure activitats formatives i divulgatives. Ambdues entitats, representades per Javier Torres i Maria Nicolau respectivament, han signat un conveni amb la intenció de millorar l'atenció a les persones afectades per un problema de salut mental i, alhora, lluitar contra l'estigmatització d'aquest tipus de malalties.

El pla de col·laboració se centra en la formació, la divulgació i l'assessorament. Tant el degà del col·legi de psicòlegs com el gerent d'Estel de Llevant, Guillem Febrer, han destacat la importància d'oferir una formació de qualitat als professionals que treballen en el centre. Aquesta és una passa important per garantir una atenció especialitzada, asseguren.

D'altra banda, els responsables consideren essencial la difusió de les accions de col·laboració amb la finalitat de donar visibilitat i crear consciència social sobre la situació que viuen els malalts mentals i també els seus familiars.

A més d'activitats conjuntes en l'àmbit de la psicologia, l'acord estableix un compromís entre el col·legi i l'associació per tal d'oferir suport en totes les accions relacionades amb la promoció de la salut mental, que les entitats puguin organitzar de manera independent.

Intercanvi d'experiències

La institució col·legial es compromet a assessorar Estel de Llevant en els processos d'elaboració de protocols d'atenció i avaluació o millora de procediments. L'objectiu és aprofitar l'experiència dels treballadors i treballadores d'Estel de Llevant i l'aplicació dels coneixements teòrics i tècnics dels professionals de la psicologia amb la finalitat de millorar l'atenció que reben els usuaris d'Estel i els seus familiars.

Estel de Llevant, entitat creada fa 23 anys, va atendre 188 persones durant el 2018. Va facilitar a 38 usuaris la reincorporació laboral a empreses externes, mentre que a través del centre ocupacional va donar feina a 51 persones més, segons explica a l'ARA Balears el seu gerent, Guillem Febrer.