Publicitat
Publicitat

Nova protesta de pares de Campos pel col·lapse al Joan Veny i Clar

Concentració a les portes de l'escola el primer dia de classe amb crítiques al Govern i a l'Ajuntament

Campos ha iniciat el curs escolar a Primària com el va acabar: amb una protesta de pares del col·legi Joan Veny i Clar a causa de la massificació que pateix el centre, on s'ha hagut de col·locar una setena aula prefabricada per poder atendre la demanda de matrícules. El col·legi tindrà quasi 200 escolars dins barracons a la zona de patis.

A les 8.15 h alumnes, professors i pares d'alumnes s'han concentrat a l'entrada del centre per reclamar un nou edifici que doni cabuda a tots els escolars. "Estam indignats perquè la Conselleria d'Educació no ha complit la seva paraula de dur a terme obres a l'escola durant l'estiu i les ha començades ara", s'ha queixat Javier Vegas, de l'AMIPA, abans de fer extensiva la seva protesta també a l'Ajuntament "perquè no ha arreglat els problemes que afecten el solar –on s'ha de construir una nova escola– que ha de ser cedit a la Conselleria, tot i que fa vuit anys que es va signar el conveni".

Tots els nins de primer i segon de Primària estudiaran dins aules prefabricades, segons l'AMIPA. "Tenim una escola prefabricada dins la nostra escola", es queixa, abans de recordar que "Campos, un poble de 10.000 habitants, té una única escola pública".

Massificació en augment

Una escola prevista per a dues línies ja en té quatre en alguns dels cursos, segons Vegas. "Amb això, al cap de dos o tres anys, quan s'estreni la nova escola, ja tornarem a tenir un problema de massificació", comenta. La mobilització de la comunitat educativa continuarà, en tant que la Conselleria i l'Ajuntament no acabin d'obrir del tot la porta a la construcció immediata d'un nou centre educatiu de Primària.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF