La candidatura alternativa a presidir el Club Nàutic de Portocolom sol·licita impugnar les eleccions

En el procés electoral de divendres passat es produïren irregularitats amb el vot per correu

La candidatura que aspirava a formar una nova Junta Directiva al Club Nàutic de  Portocolom  ha decidit sol·licitar que s'impugnin les votacions del passat divendres dia 11, en les quals Climent  Garau  va revalidar la seva presidència, per presumptes irregularitats.

Garau , que encadena vuit anys al capdavant del Club Nàutic de  Portocolom , va rebre 169 vots i guanypa les eleccions a la candidatura de Pere Marc  Monserrat, que va obtenir 157 vots. No obstant això, el procés electoral va deixar dubtes entre els socis i la candidatura alternativa i per això han decidit presentar una sol·licitud d'impugnació davant el Tribunal Balear de Vela.

En primer lloc, tant la candidatura alternativa com alguns socis apunten que la constitució de la Comissió Electoral es va fer sense cap mena de supervisió per part de persones neutrals o notari que donàs fe del sorteig. A més, la candidatura de Pere Marc insisteix que la constitució de la mesa electoral es va fer sense que es votàs el seu nomenament, com diu l'article 50 dels estatuts. D'aquesta manera, el procés electoral "hauria de ser invalidat", segons assenyalen en un comunicat.

Les irregularitats més ressenyables, però, s'observaren amb els vots que s'emeteren per correu. Els socis de la candidatura assenyalen que els vots haurien d'haver estat enviats a la seu del Club i quedar en custòdia de la Comissió Electoral, però que en aquest cas les guardà la Junta Directiva. A més, la clau per obrir el contenidor on estaven dipositats els vots també estava en possessió de la Junta Directiva.

Una vegada obert el contenidor el dia de les eleccions, els sobres estaven ordenats, de manera que no era possible que haguessin estat introduïts per la ranura superior. S'observà, a més, que el remitent estava escrit per la mateixa persona amb el mateix format. S'enviaren 152 vots per correu, tots des de la mateixa oficina de DHL de Manacor i a hores similars, una empresa que no consta com a operador que pugui prestar el servei postal en el Registre General d'Empreses Prestadores de Serveis Postals autoritzades pel Ministeri de Foment.

D'un total de 328 vots, 217 foren de presencials i 111 per correu. En un principi, els vots per correu eren 152, però 40 foren anul·lats per irregularitats. D'aquests, 35 s'anul·laren per haver votat també presencialment, 3 perquè no coincidia la firma amb el DNI i 2 per no aparèixer en el cens electoral. A més, a l'hora de fer el recompte es varen detectar errors en les llistes en les quals es controlava qui votava del cens. De totes maneres, un notari revisarà i recomptarà els vots.

Pere Marc assenyala que segons "les nostres deduccions", el vot per correu va ser "decisiu" en la victòria de Climent  Garau . Per això, sol·liciten la impugnació del procés electoral i dels seus resultats, a més d'exigir que es prenguin les mesures cautelars per evitar la destrucció documental.