L'antic cine Capitol ja és pollencí

L'Ajuntament en formalitza la compra per reconvertir-lo en equipament cultural

L'Ajuntament de Pollença ha formalitzat avui la compra de l'edifici de l'antic cine Capitol, situat en una cantonada de la plaça Major. El preu acordat és de 850.000 euros i la intenció és que la sala es converteixi en un espai cultural de gestió pública.

La inversió s'ha fet malgrat que el Consistori es veu amenaçat per una possible futura indemnització milionària per a Alfonso Cortina, a qui fa tres setmanes es va anul·lar la llicència del xalet que es va fer construir a la península de Formentor. El batle, Bartomeu Cifre, ha afirmat que també podrien sortir plets per l'aplicació del Pla General, "però no per això ens hem d'aturar", i ha recalcat que l'estat dels comptes municipals és bo.

La compra de l'immoble es va acordar per unanimitat el passat 4 de desembre. Això no obstant, els partits de l'oposició s'abstingueren a l'hora d'aprovar la modificació de crèdit ahir a causa de la sentència de Villa Cortina.

El Consistori ha anunciat que començarà a redactar la modificació del planejament urbanístic per donar-li un ús d'equipament cultural, ja que ara el té de residencial. El pla especial del centre històric ja preveu aquest canvi.

El cine teatre Capitol va començar a projectar pel·lícules el 1947 i va tancar definitivament el 2001, després del gran temporal que hi causà molts desperfectes. Durant els darrers anys, havia funcionat de manera autogestionada per un grup de joves del municipi. La sala és propietat dels hereus de Rafel Salas Vilanova, l'empresari que va impulsar el sector de les sales de cine a les Balears.