Part Forana 15/07/2019

Cinc joves atesos per intoxicació alcohòlica durant la festa de les Clovelles a Petra

Tot i l'increment policial, la botellada continua desvirtuant la festa i el batle tem una desgràcia algun dia

M. Barceló
2 min
Els carrers del centre de Petra plens a vessar durant les Clovelles.

PetraCinc joves foren evacuats aquest dissabte perquè presentaven greus símptomes d'haver ingerit excés d'alcohol abans i durant la celebració de les Clovelles a Petra. L'Ajuntament, des de l'organització de la neofesta i a les xarxes socials també, es dona aquesta xifra d'intoxicats per alcohol. L'Hospital de Manacor no ha pogut confirmar aquesta dada i ha respost que "és molt difícil saber quantes alcoholèmies s'han registrat".

El batle, Salvador Femenias, ha explicat a l'ARA Balears que enguany, a diferència de l'any passat, s'havien contractat fins a 10 policies i una ambulància per augmentar la seguretat, "però no poden arribar pertot". Molts dels agents tenien missió de control del trànsit a les quatre entrades al poble.

Des de l'associació cultural El dimoni s'hi va retre, reconeixen que enguany s'ha superat el registre de gent als carrers i places del poble per assistir a la festa i han lamentat que el descontrol d'uns poc pugui fer malbé la primera gran concentració festiva juvenil de l'estiu a Mallorca. El batle diu que l'educació és important i també l'actitud dels pares quan els seus fills van a festes d'aquest volum.

Efectivament, l'arribada de molta gent disposada a fer botellada, i molts ni tan sols a gaudir de la festa, distorsiona la bulla i molts acaben en mal estat per la ingesta de begudes alcohòliques. Al final, uns quants han d'acabar sent traslladats a centres sanitaris. "En una concentració de 2.500 o 3.000 joves se solen donar excessos i un dia potser hi hagi una desgràcia", adverteix el batle.

Els joves arriben en massa a Petra per viure les Clovelles. Aquest dissabte molts s'hi desplaçaren en tren i autocar. L'organització, com sempre, va treballar per protegir els edificis propers a la casa consistorial i que la festa transcorregués sense gaire incidències.

El grup cultural El dimoni s'hi va retre també ha reconegut que enguany l'Ajuntament hi ha posat més mitjans, també en temes de neteja i per evitar-hi actes incívics. No obstant això, es lamenta que algunes situacions puguin conduir a situacions de greu perill per la integritat de determinats visitants que acaben sent víctimes del seu propi descontrol.

stats