Critiquen que afectaria 4.000 metres quadrats de terreny agrícola
Part Forana 02/05/2022

Centenars de persones es manifesten contra la nova urbanització de Portocolom

ARA Balears
2 min
La manifestació serà aquest diumenge a la plaça de l'església de Felanitx.

PalmaCentenars de persones es concentraren aquest diumenge a Portocolom per manifestar-se contra la futura urbanització que preveu el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) just devora el barri antic del port, coneguda com a Sa Capella. Les entitats Som Portocolom, Salvem Portocolom i Terraferida apunten que aquesta urbanització afectaria 4.000 metres quadrats de terreny agrícola, amb nous carrers i habitatges que podrien acabar sent de luxe i a les quals, "tanmateix, ningú del municipi podria optar", asseguren en una nota.

Les entitats ecologistes varen presentar un total de 35 al·legacions al Pla General de Felanitx demanant que s'apostàs per la rehabilitació d'habitatges i la preservació del sòl rústic per evitar futurs creixements sobre sòls no transformats. En aquest sentit, alerten que "un pic oberts nous carrers aquest espai podria continuar creixent en futures modificacions, cosa que seria desastrosa per a Portocolom".

Cal recordar que en aquesta zona s'hi han catalogat un conjunt de coves subterrànies de rellevància internacional i que sumen diversos quilòmetres de galeries. "Els carrerons d'aquesta barriada de Portocolom, a més, són dels darrers llocs del poble que permeten el joc infantil sense haver de preocupar-se pel trànsit", exposen les entitats.

El PSOE de Felanitx dona suport a la concentració

Els socialistes de Felanitx es posicionen a favor de la concentració per evitar que es construeixi aquesta urbanització, i demanen a l'Ajuntament de Felanitx que descarti la seva proposta d'executar-la, ja que té un "gran valor natural", apunta la formació política en una nota.

Tot i que les entitats convocants demanen al conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, que desclassifiqui aquest fals urbà situat sobre un espai natural de gran valor, els PSIB de Felanitx assenyala que" la competència per desclassificar-lo és de l'ajuntament".

Per altra banda, el portaveu socialista, Xisco Duarte, demana a l'Ajuntament que "faci cas a les entitats, associacions i tantes persones que reclamen un canvi de model, plasmat en les 400 al·legacions al pla general", tot i que "l'equip de govern ha expressat públicament que alguns regidors i, fins i tot, el batle estan a favor de la urbanització", conclou.

stats