Part Forana 29/10/2019

El cementeri de Felanitx explota la seva vessant patrimonial i cultural

És el sisè recinte mortuori més ben conservat d'Espanya

M. Barceló
1 min
El regidor de Cementeri, Joan Aznar, Manuel Ripalda i el batle, Jaume Montserrat davant el monument dedicat a la Timba de 1844.

FelanitxEl cementeri de Felanitx donarà una visibilitat cultural al recinte a través de la identificació, mitjançant codi QR, dels elements arquitectònics interiors, dels llocs que tenen un interès històric i també de les sepultures on descansen personatges il·lustres locals.

En total s'ofereixen als visitants fins a deu punts d'interès, entre els quals hi ha el monument sobre la fossa dels 414 veïns morts el 1844 a un lateral de l'església de Sant Miquel, durant una processó, fet conegut com la Timba, i també el punt on estan enterrades les tres víctimes de la torrentada del 6 de setembre de 1989 a Portocolom.

Amb el codi QR arran de tomba i mitjançant el telèfon mòbil es pot conèixer la historia de personatges com Bartomeu Obrador i Obrador, Cosme Bauçà Adrover, Jaume Mir Ramis, Pere Xamena Fiol, Nadal Batle Nicolau, Miquel Bordoy Oliver i Joan Estelrich Artigues.

Concurs nacional

El cementeri felanitxer és considerat el sisè més ben conservat d'Espanya, lloc certificat en el concurs estatal del 2019, al qual es presentaren 46 municipis i quedà en cinquena posició a l'apartat d'escultures, segons Manolo Ripalda Gil, de la brigada municipal que s'encarrega del recinte mortuori.

Aquest treballador ha recordat que, especialment durant l'estiu, hi ha turistes que visiten la ciutat i que arriben fins al cementeri per interessar-se pel patrimoni escultòric. L'Ajuntament ha editat un fullet amb un plànol del cementeri on que hi situa els punts d'interès cultural.

stats