Part Forana 23/07/2020

Cas Coix ja és públic i llucmajorer

El batle, Éric Jareño, acaba de signar la compra, per 881.000 euros, del mític cine i teatre Recreatiu a la família que n’era propietària des del 1877. La reforma “haurà d’esperar”

Ara Balears
2 min
‘Cas Coix’ s’ha adquirit per 881.000 euros.

LlucmajorAmb el lliurament de claus davant la porta barrada del Recreatiu de Llucmajor, l’antic cinema i teatre conegut popularment com Cas Coix ha passat a ser de titularitat pública llucmajorera. L’acte simbòlic del lliurament de claus per part de Biel Thomàs, representant de la família que n’és propietària des del 1877, al batle, Éric Jareño, s'ha fet just després que ambdós signassin la compravenda, aquest dijous a migdia, davant notari. Es posava fi, així, a “un procés llarg” –segons paraules del batle– que s’ha estès durant successives legislatures i ha implicat diverses administracions públiques.

Cas Coix, després de passar un procés de concurrència pública, s’ha adquirit per 881.000 euros, segons la taxació efectuada. D’aquest total, fins a 500.000 euros provenen d’una subvenció de la Borsa d’Allotjaments Turístics; 109.000 són una aportació del Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca i la resta dels doblers surten de l’Ajuntament de Llucmajor.

“A la fi, Llucmajor té un teatre municipal. Es tracta d’un edifici emblemàtic del poble, ja que va ser el darrer teatre en funcionament de la localitat”, ha recordat la tinent de batle de Cultura, Xisca Lascolas. Ho ha fet abans d’advertir, però, que “les obres de reforma hauran d’esperar. Primer són les persones, i atesa la situació actual i la crisi derivada del covid-19, l’àrea de Serveis Socials necessita molts recursos humans i econòmics, per la qual cosa consideram que fer ara una gran reforma no és viable, malgrat que no abandonarem el projecte”. Segons ha manifestat la regidora a l’ARA Balears, “voldríem poder començar la reforma abans de final d’aquesta legislatura, però ara mateix no podem fer-ne previsions.

stats