Un carril bici ja uneix Cala Ferrera amb Cala d'Or

El nou vial té un recorregut de tres quilòmetres i ha costat 424.000 euros

Les urbanitzacions turístiques de Cala Ferrera (Felanitx) i Cala d'Or (Santanyí) estan connectades per un carril bici. Les obres, que han tingut un cost de 424.000 euros, s'han executat en tres mesos i han consistit a crear dos trams de carril per a bicicletes, a més de l'adequació dels vials existents. Un que uneix Cala Ferrera amb el camí de Cala Sa Nau i un altre tram que uneix Cala Ferrera amb Cala d'Or. El recorregut té una llargària de poc més de tres kilòmetres i s'ha adequat també la rodona d'entrada a Cala Ferrera.

L'equip de Govern de la passada legislatura (BLOC, PSOE, El PI) es va comprometre amb els hotelers de Cala Ferrera a millorar l'aspecte que presentava l'entrada a aquesta zona turística. L'Ajuntament han informat que es varen dur a terme contactes amb l'Ajuntament de Santanyí i es va decidir fer aquests trams de carrils bici per embellir la zona.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha explicat que "amb aquesta obra la gent podrà circular amb seguretat i no hi haurà problemes de trànsit, a l'estiu principalment els veïns i visitants anaven a peu per la carretera tant a la platja com a les diferents urbanitzacions de Cala Ferrera amb el consegüent perill que suposava la poca senyalització existent"

Una vegada finalitzada l'obra, afegeix Monserrat, "es pot veure com ha estat una actuació sense impacte ambiental, amb maresos i arbres sembrats adequats amb l'entorn. Es dóna així un canvi d'imatge a l'arribada a Cala Ferrera amb més seguretat".

Satisfacció dels hotelers

El gerent de l'associació hotelera de Cala d'Or, Manel Colau ha manifestat que "era una reivindicació històrica del sector, la zona necessitava aquest tipus de via per arribar a Cala Sa Nau i Cala d'Or. És ja una realitat i esperam que Santanyí s'afegeixi a la xarxa de carril bici. L'associació volia que es connectés la zona de Cala Ferrera i millorar el turisme cicloturístic i de senderisme".