Part Forana 07/10/2021

Un rumor fa esclatar el ple de Capdepera

Rafel Fernández, batle de Capdepera, a MÉS: "La reprovació ha estat un fre que us hem posat d'una puta vegada"

Inès Mateu
2 min
El batle de Capdepera, Rafel Fernández

L'equip de Govern de Capdepera ha presentat al ple d'avui una reprovació contra els quatre principals regidors de MÉS, el principal partit de l'oposició. És la primera vegada que s'aplica una mesura d'aquestes característiques a la política municipal autonòmica, segons el batle del municipi, Rafel Fernández. El motiu del que es podria entendre com una estirada d'orelles ha estat una "actuació gens exemplar amb la divulgació d'informacions falses i malintencionades", segons Fernández. El desencadenant d'aquesta situació ha estat l'emissió d'un comunicat de MÉS per Capdepera en què s'anunciava la total oposició a la suposada permuta de l'antic edifici de l'Ajuntament per fer-hi un hotel, una hipòtesi que el batle del municipi ja s'ha encarregat de desmentir. "La reprovació ha estat un fre que us hem posat d'una puta vegada", ha exclamat el batle durant el torn de paraula, després de llegir la reprovació oficial, en una tensa sessió plenària.

El document que ha llegit el batle, Rafel Fernández, cita que s'aplica la moció per "incomplir la Llei de transparència, bon govern i imparcialitat fomentant rumors". La cap de l'oposició, Núria Garcia, ha assegurat que "no s'ha dit cap mentida" al comunicat, ja que després de consultar personalment al batle la veracitat de l'assumpte, varen voler aclarir els veïns el seu posicionament. "La nostra gent no es fia de tu", li ha retret Pere Fuster (MÉS) des de l'oposició al batle. A banda d'això, MÉS per Capdepera ha declarat en un escrit que "no deixa de ser curiós que el batle que hauria d'haver estat reprovat per donar a dit les obres del passeig Marítim a l'empresa que li feia ca seva s'atreveixi a plantejar una reprovació als membres de l'oposició pel simple fet de fer oposició". Rafel Fernández, en declaracions a l'ARA Balears ha assegurat que aquesta acusació és fruit de la "manca de projecte polític" dels seus contraris. "Aquesta acusació està fora de lloc i es pot demostrar simplement, a través de l'expedient que tramita l'interventor. No hi ha cap batle al segle XXI que s'atreviria a fer res similar".

Durant la picabaralla entre els polítics, el batle ha assegurat que aquesta vegada, "s'han equivocat i exigesc unes disculpes" especialment en les formes fent referència a la fotografia que acompanyava el comunicat, una imatge dels regidors davant l'edifici en qüestió "semblant els quatre genets de l'apocalipsi sense cavall". "Puc repintar la façana de casa meva les vegades que facin falta, però no permetré que jugueu amb la política del nostre poble", ha exclamat Fernández.

Mentrestant, els altres partits de l'oposició, el PP i Unides Podem, s'han intentat mantenir al marge de la discussió sense gaire èxit. Per una banda, la regidora del PP ha reconegut que també ha rebut informacions similars a les discutides, però ha insistit que "s'ha d'accelerar el concurs d'idees per donar un ús a l'edifici". Per altra banda, el regidor d'Unides Podem ha assegurat que dona suport a la moció, però entén que "és impossible coincidir amb el batle", a la qual cosa l'al·ludit ha contestat directament: "De cap de l'oposició només n'hi ha un i no ets tu".

stats