La nova canonada de Son Fiol garantirà l'aigua a Inca en cas d'avaria

La seva connexió a l'anell de subministrament provocarà una pèrdua de pressió general i un tall a la part alta de la ciutat el proper dilluns

L’Ajuntament d’Inca ha finalitzat les obres de construcció de la nova canonada que connectarà el pou de Son Fiol amb el dipòsit municipal d’aigua ubicat al carrer de Llubí.  Aquesta conducció permetrà al municipi tenir una via de proveïment addicional sempre que sigui necessari.

"En cas de no poder extreure aigua dels altres pous municipals, es podrà canalitzar tota l’aigua necessària per garantir el subministrament des de la conducció de Sa Marineta amb la canonada antiga i des del dipòsit de Son Fiol amb la nova construcció", ha explicat la delegada de Serveis i Espai Públic, María del Carmen Oses Ramos. 

L’empresa mallorquina Obras y Pavimentos MAN ha estat l’encarregada de les obres, un contracte que es va adjudicar per valor de 881.100 euros. Una vegada finalitzada la construcció de la nova canonada, només falta connectar la conducció amb l’anell de distribució d’aigua del municipi. Aquesta actuació es durà a terme el pròxim dilluns 12 d’agost i es preveu que provoqui una manca generalitzada de pressió al municipi i, a les zones altes, una manca d'aigua.

En aquest sentit, María del Carmen Oses ha volgut destacar que "quan es fan obres de grans dimensions sempre és necessari fer algunes petites intervencions que afecten els ciutadans, però són totalment imprescindibles i sempre intentam fer-ho al més ràpid possible".

Aquest projecte s’emmarca en el pla de gestió de l'aigua, posat en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de millorar l’eficiència i la sostenibilitat del servei municipal d’aigua i, alhora, modernitzar totes les instal·lacions i infraestructures.