Part Forana 31/03/2022

La campanya dels bons Reiniciam Inca impulsa l'economia local en gairebé un milió d'euros

També ha contribuït a incentivar el consum en el comerç del municipi

ARA Balears
1 min
El batle d'Inca en un dels comerços adherits a aquesta iniciativa

PalmaLa campanya dels bons Reiniciam d'Inca, impulsada per l'Ajuntament, ha suposat un impuls a l'economia del municipi i ha contribuït a incentivar el consum en el comerç local. "Estimam que aquesta iniciativa ha tingut un impacte econòmic de gairebé un milió d'euros en el teixit econòmic i productiu d'Inca, i ha contribuït a reactivar-lo després de dos anys molt complicats a causa de la covid-19", assenyala el batle d'Inca, Virgilio Moreno, en una nota.

Aquesta campanya es va posar en marxa el mes de gener i ha acabat aquest dijous. L'Ajuntament hi va destinar un total de 498.000 euros en 33.200 bons de 15 euros de descompte. "Els bons Reiniciam Inca varen néixer amb l'objectiu de contribuir a la sostenibilitat financera i al manteniment de l'activitat comercial i empresarial del nostre municipi, promovent un impuls de la reactivació econòmica i el consum local", explica la regidora d'Innovació i Empresa, María José Fernández.

En concret, un total de 118 establiments, comerços, negocis i petits empresaris d'Inca han participat en la campanya. Cada ciutadà ha disposat d'un màxim de quatre bons de descompte de 15 euros que ha pogut bescanviar en una única compra o establiment, o aplicar-los en compres o establiments adherits diferents, sempre que la compra tingués un valor mínim de 30 euros per cada bo.

En una primera fase, els bons Reiniciam Inca estaven destinats únicament als inquers i les inqueres, els quals ja varen exhaurir els bons d'alguns establiments durant els primers dies. Després, el mes de febrer la campanya es va ampliar a tots els residents a les Illes Balears. Finalment, durant el mes de març, tots els bons que encara no s'havien bescanviat es varen repartir entre totes les empreses que ja havien exhaurit els seus descomptes.

stats