Educació
Part Forana 20/09/2022

Calvià inverteix 584.839 euros en la millora dels CEIP i en la climatització d'escoletes

L'Ajuntament del municipi centra aquestes actuacions en la remodelació de banys i de patis, entre d'altres

ARA Balears
2 min
Imatge d'un dels patis inclusius que s'estan duent a terme als CEIP de Calvià.

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha fet una inversió de 584.839 euros en els Centres d'Infantil i Primària i en escoletes municipals amb vista al curs que ha començat. Ho ha fet a través de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques, IMEB, amb la finalitat de millorar certs aspectes sol·licitats per aquests centres.

Pel que fa als CEIP, l'IMEB ha invertit 338.457 euros per remodelar els banys i els patis, així com per repintar interiors i exteriors, la construcció de rampes, les adaptacions d'instal·lacions de gas natural i la reparació de goteres, entre d'altres. D'altra banda, l'Ajuntament de Calvià ja ha començat amb les tasques de climatització de les escoletes municipals, amb una inversió inicial de 246.381 euros.

En una primera fase s'instal·laran els aires condicionats a les escoletes de Santa Ponça, Es Molinet de Galatzó, Na Burguesa de Son Caliu i Es Vedellet del Toro. Ja s'ha iniciat, a més, la licitació per a les sis escoletes restants per anar fent la instal·lació en les fases següents.

A més, ja són vuit els centres d'Infantil i Primària que han rebut la subvenció municipal de 21.500 euros cadascun en el marc del projecte de Patis inclusius. Aquest projecte neix arran de dues iniciatives: la proposta realitzada en el II Consell de la Infància de Calvià, en què es demanava “que s'arreglin i modernitzin tots els patis de les escoles” i la iniciativa aprovada al Parlament de les Illes Balears.

L'objectiu és fer intervencions als patis per adaptar-los a les noves necessitats, impulsar l'ús pedagògic dels diferents espais que componen el pati d'una escola i prioritzar l'ús igualitari dels espais comuns dels patis. Algunes de les actuacions que s'han fet són, per exemple, l'adquisició de jocs gegants, rocòdroms, més zones verdes, pintades de jocs en terra, murals o mobiliari exterior. Els vuit CEIP que ja han rebut aquesta subvenció són: Son Caliu, Bendinat, Cas Saboners a Magaluf, Puig de sa Ginesta a Galatzó, Jaume I a Palmanova, Son Ferrer, Xaloc a Peguera i Puig de sa Morisca.

stats