Part Forana 25/05/2022

Mobilitat i Infraestructures instal·la pantalles acústiques a un carril d'incorporació a Palmanova

L'objectiu és reduir el renou al qual estan exposats els habitatges d'aquesta zona

ARA Balears
1 min
Un punt d'aquesta via

PalmaLes obres d'instal·lació de pantalles acústiques al carril d'incorporació a l'Ma-1 a Palmanova (Calvià) han arrancat aquest dimarts. L'objectiu d'aquest projecte és reduir el renou al qual estan exposats els habitatges adjacents a aquest carril, amb una densitat diària de 13.000 vehicles, informa l'Ajuntament de Calvià en una nota.

El pressupost d'aquesta actuació és de 157.158,87 euros, i la duració estimada és de quatre mesos, explica el Consell de Mallorca en un comunicat. Les pantalles s'instal·laran entre perfils metàl·lics, disposats cada 4 metres, i seran de 172 metres lineals.

Fa anys que els prop de 600 veïns d'aquesta zona pateixen "una intensitat de renou molt elevada" a causa dels vehicles que passen per l'autopista, explica el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano. Per això, la institució insular ha posat en marxa aquesta intervenció "prioritària" per "millorar les condicions de vida dels veïns", ha afegit.

Actualment, l'Ma-1 ja disposa de pantalles acústiques al llarg del seu recorregut i al voltant del nucli urbà de Palmanova. Tot i això, hi ha un focus de generació de renou a causa de la circulació viària en el carril d'incorporació que afecta diversos habitatges adjacents. 

stats