Part Forana 05/03/2018

Cala d'Or ja té el terreny per a un nou centre de dia de 30 places

Conselleria de Serveis Socials i Ajuntament han signat el conveni de cessió del solar per al projecte

M. Barceló
2 min
Un grup de ball ha acompanyat l'acte de signatura del conveni entre Govern i Ajuntament.

SantanyíGovern balear i Ajuntament de Santanyí han fet aquest dilluns la primera gran passa per aconseguir que Cala d’Or, el nucli amb més població del municipi –camí dels 5.000 habitants–, tingui un centre de dia propi. La Conselleria de Serveis Socials ha signat el conveni amb l’Ajuntament, mitjançant el qual el Govern passa a ser titular de 1.000 metres quadrats de terreny públic municipal per destinar-lo a equipament sociosanitari.

La consellera Fina Santiago i el batle, Llorenç Galmés, han segellat l’acord de cooperació per tal de finançar a parts iguals els 750.000 euros en què està pressupostat el projecte. El passat 15 de febrer, l’Ajuntament de Santanyí ja va donar llum verda a la cessió de la parcel·la, situada entre els carrers de Sant Antoni i de la Mare de Déu de Consolació. Actualment, segons la Conselleria, al municipi de Santanyí hi ha 210 persones que reben prestació econòmica o prestació de serveis lligats a la situació de dependència.

Les obres podrien començar en acabar la propera campanya turística i una vegada passat el procés de licitació del projecte, que ha de permetre a Cala d’Or disposar d’un centre de dia amb capacitat per a 30 usuaris. Es tracta d’una infraestructura important, ja que al municipi només hi un centre d’aquestes característiques al poble de l’Alqueria Blanca.

Cal recordar que fou la mateixa Conselleria de Serveis Socials la que l'any passat va fer la proposta per a la construcció d'un equipament d'aquest tipus. Aleshores, l'Ajuntament va cercar-hi tot d'una una ubicació adequada.

"L'objectiu és que cada municipi tingui el centre de dia que necessiti per cobrir tota la demanda", ha apuntat la consellera. "No ens ha de fer por invertir en aquesta mena de recursos, sobretot si els municipis són generosos i ofereixen espais públics on poder construir centres de dia com aquest", ha afegit Santiago. Per part seva, el batle ha explicat que "és important reforçar els serveis públics que tenim a Cala d'Or, que té unes 5.000 persones residents durant l'any, però que pot arribar a les 50.000 durant l'estiu".

stats