Caixa Colonya avança en la rehabilitació de Can Morató a Pollença

L'entitat financera espera tenir la llicència a principi del 2021 per reconvertir la fàbrica en la seva seu social i un centre sociocultural

Caixa  Colonya  està cada vegada més a prop de la reforma de l'antiga fàbrica tèxtil de Can  Morató , on ubicarà la seva seu social, a més d'un centre sociocultural de referència. L'entitat espera tenir la llicència a principi del 2021. Aquest dilluns, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat l'edifici acompanyada p el batle del Municipi, Bartomeu Cifre, i part de l'equip de govern, el president de Caixa  Colonya , Josep Cifre, i el director de l'entitat financera, Biel  Bauzà .

Dels 48 equips que es varen presentar al concurs convocat per la Fundació  Colonya  per reconvertir la fàbrica, 14 han estat seleccionats en una primera fase. Biel  Bauzà  ha indicat que la setmana passada es va donar als escollits tota la informació necessària per elaborar l'avantprojecte, que s'haurà de presentar abans del 15 de desembre. D'aquesta manera, l'equip encarregat de les obres serà escollit abans de final de gener del 2021.

Recursos Hídrics ja ha elaborat tots els informes pertinents i necessaris i, per tant, ara s'està redactant tota la documentació per tal de fer una aprovació provisional del projecte. Una vegada s'aprovi deifnitivament, s'haurà de fer la declaració d' Interés  General.

El gener passat, Caixa  Colonya  va arribar a un acord per a la compra de la fàbrica de Can  Morató , que resta abandonada des de l'any 1960. I fa gairebé un mes, la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears va aprovar la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana ( PGOU ) de Pollença, que feu el terreny on s'ubica l'antiga fàbrica passàs de sector urbanitzable no programat a sol rústic amb categoria d'àrea de transició.