Part Forana 14/09/2022

Bunyola acull un nou homenatge a les collidores d'oliva de la Serra

El Consell de Mallorca ja ha localitzat un total de 170 dones d'aquest col·lectiu

ARA Balears
1 min
Homenatge collidores d'oliva.

PalmaBunyola ha acollit, amb motiu de les festes del municipi, un nou homenatge (el sisè) a les collidores d'oliva de la Serra. L'acte ha començat amb una concentració a la plaça del poble de més de 60 collidores. L'esdeveniment ha continuat amb una introducció de la historiadora Bàrbara Suau i una mostra de ball a càrrec de l'Escola de Ball de Bunyola, i posteriorment s'ha fet el lliurament de diplomes que reconeix que varen ser guardonades amb la Medalla d'Honor i Gratitud de Mallorca 2021.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha agraït la col·laboració al municipi i a totes les persones que han participat en l'organització d'aquest acte que ha permès la trobada més multitudinària de collidores d'oliva. Fins ara, s'havien localitzat 110 collidores i amb la trobada de Bunyola, la xifra ascendeix a les 170. "Estam molt satisfets de superar així el centenar que ens havíem plantejat abans d'iniciar la recerca", ha dit Cladera.

A l'acte també ha actuat la Coral Polifònica de Bunyola, que ha interpretat dues peces relatives a les collidores d'oliva. En acabar, tothom s'ha traslladat al carrer de la Creu, a uns 100 metres de la plaça per descobrir la placa del carrer, que, a partir d'ara, durà el nom de carrer de les Collidores d'Oliva.

stats