Vuit positius per coronavirus a la Policia Local de Manacor

El brot afecta una vintena d'agents, 13 dels quals es troben en confinament preventiu

La plantilla de la Policia Local de Manacor s'ha vist afectada per un brot de coronavirus. Vuit agents han donat positiu i 13 es troben en quarantena preventiva per haver-hi estat en contacte, encara que han donat negatiu en les proves PCR. Ara estan pendents de la segona prova, que en cas de donar negatiu els permetria tornar a la feina la pròxima setmana.

Aquest brot afecta un cos de 89 agents, que fa uns mesos es queixava de la manca d'efectius. Ara, el 30% de l'equip està inoperatiu pels casos detectats. Fonts policials asseguren que s'han fet canvis en els torns creant grups tancats per poder garantir el servei i que ja s'està fent feina amb els sindicats per reforçar els protocols sanitaris que s'han aplicat, com per exemple la desinfecció dels cotxes o de les eines de treball.

El batlle de Manacor, Miquel Oliver, ha sol·licitat a la Conselleria de Salut que es revisi el protocol de les proves covid-19 pels serveis essencials, de manera que es puguin acurçar els terminis entre les PCR i no s'hagin d'esperar  14  dies.

Oliver també ha demanat col·laboració de la Policia Nacional perquè assumeixi les tasques de seguretat ciutadana que li corresponen. L'Ajuntament de Manacor insisteix que "amb aquestes actuacions, el servei està garantit".