Part Forana 24/08/2020

Finalitza la reparació del tram de la carretera entre Alaró i Orient

La via va patir danys pel pas de la borrasca Glòria i s'han necessitat 652.000 euros per reconstruir-la

Ara Balears
2 min
Tram de la carretera entre Alaró i Orient./ CARRETERES DE MALLORCA

PalmaEl conseller de Mobilitat i Infraestructura del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha supervisat aquest dilluns la reconstrucció d'un tram de la carretera entre Alaró i Orient. La via va patir danys el mes de gener passat a causa del pas de la borrasca Glòria i les obres que s'hi han hagut de realitzar han tingut un cost final de 652.000 euros.

La institució insular recorda en una nota que el tram de la Ma-2100 es va tancar al trànsit el 20 de gener a causa d'un despreniment de terra provocat pel fort temporal i que fins al març no es va tornar a obrir al pas de vehicles, moment en què es va habilitar tan sols un dels dos carrils.

La reparació d'aquest tram, que va ser declarat d'emergència, va finalitzar el 5 de juny després d'haver realitzat les corresponents tasques de contenció i estabilització del talús que es va esfondrar.

El Consell assenyala que les pedres i el fang que es varen desprendre damunt la via no es varen poder retirar de manera immediata pel risc d'esllavissada, ja que el pendent danyat va quedar en voladís. D'aquesta manera, les primeres tasques se centraren en l'enfonsament per després retirar el material de damunt la calçada. També es realitzaren tasques de tala d'arbres, desbrossament i excavació suplementària perquè en nou talús no torni a caure en futures borrasques.

Iván Sevillano, que ha estat acompanyat pel batlle d'Alaró, Llorenç Perelló, el batlle de Bunyola, Andreu Bujosa, i la directora insular d'Infraestructures, Olga Martínez, destaca que la intenció del Consell ha estat agilitar les obres per tal de restablir el trànsit tan aviat com sigui possible i permetre la circulació segura de tots els usuaris.

L'entitat mallorquina instal·larà una malla de contenció ancorada a una de les roques del talús amb 1.260 bolles per evitar futurs despreniments, així com s'ha fet amb els nou talussos adjacents.

El departament de Mobilitat i Infraestructures està a l'espera que el govern espanyol compleixi amb el compromís de finançar la meitat de la intervenció, com és habitual en les obres d'emergència ocasionades per catàstrofes.

stats