Conflicte
Part Forana 15/04/2014

El Bisbat vol desallotjar l’Institut d’Estudis Eivissencs

En principi, l'Institut hauria d'abandonar la seu durant la primera setmana de maig, cosa que comportaria també buidar tota la seva biblioteca i ampli fons documental

D. Ventura
2 min
La seu històrica de l’Institut d’Estudis Eivissencs, propietat del Bisbat, és al centre de Vila.

Eivissa.L’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) podria haver d’abandonar la seva seu històrica, situada al carrer Pere Francès, 12, si es compleix l’amenaça de desnonament del Bisbat d’Eivissa, propietari de l’edifici. Així, el 3 d’abril, va arribar a la seu de l’IEE un burofax del Bisbat en el qual s’anunciava la decisió de rescindir el contracte que regeix el lloguer de la seu i es dóna un mes de termini a l’Institut per deixar lliure el local.

“És una nota inesperada, intimidatòria, hostil i fora de lloc”, comenta Marià Serra, president de l’IEE, qui lamenta que el Bisbat els vulgui desnonar, perquè “sempre hem pagat el lloguer i crec que som uns bons vesins”. Fins ara, l’Institut pagava un lloguer d’uns 700 euros pel local del carrer Pere Francès: molt més que un preu simbòlic o que un lloguer de renda antiga, però una quantitat inferior al que es pot demanar en el mercat immobiliari per un local d’aquestes característiques situat al centre de Vila: “Som una entitat modesta però que compleix una funció social, i crec que això s’hauria de tenir en consideració”, va declarar Serra.

En principi, l’Institut hauria d’abandonar la seu durant la primera setmana de maig, cosa que comportaria també buidar tota la seva biblioteca i ampli fons documental. Això no obstant, Serra ja ha dit que la seva intenció no és aquesta i que el tema està en mans dels serveis jurídics de l’IEE a fi d’estudiar la situació: “Afortunadament, advocats no ens en falten. Denou dels nostres associats són advocats i ja m’han dit que estan disposats a fer feina per portar aquest tema”. A més de deixar que els advocats treballin, la comissió executiva de l’Institut proposa iniciar converses amb els responsables de les institucions polítiques eivissenques per assabentar-los d’aquesta situació i trobar-hi solucions adients, a banda de convocar els socis a una assemblea general extraordinària a fi de cercar solucions a la greu situació plantejada per l’amenaça de desnonament.

stats