Biel Majoral rep el Reconeixement de Mèrits 2020

El guardó s'atorgà a l'algaidí en una cerimònia celebrada a l'Auditori de Manacor

Gabriel Oliver i Oliver, conegut artísticament com Biel Majoral, rebé aquest dijous el Reconeixement
de Mèrits 2020 que atorga l’Escola Municipal de Mallorquí. El premi reconeix  la seva aportació a l'ensenyament i difusió de la llengua i cultura catalanes. L'acte va tenir lloc a l'Auditori de Manacor, on el batle, Miquel Oliver, li concedí el guardó.

El batle Oliver recalcà que Biel Majoral "s'ha distingit sempre per una constant defensa de la llengua, del país, de les capes més desafavorides i de qualsevol causa justa". També va recordar en el seu discurs que, més enllà de la trajectòria professional, Majoral ha destacat "per un compromís artístic, polític i nacional", i que "ha sabut posar lletra i música a la nostra identitat. Ha sabut provocar que la nostra consciència com a poble creixi i es reafirmi".

Biel Majoral, per part seva, agraí el reconeixement a l'Escola de Mallorquí i va insistir que "la cultura ens fa lliures". Posteriorment, Majoral va interpretar un recull de temes. L’acompanyaren els músics Delfí Mulet a la guitarra, Miquel Brunet al piano, Biel Oliver Torres al clarinet i Catalina Obrador a l’oboè. La padrina del guardonat, la glosadora Maribel Servera, també va acompanyar amb la seva glosa la música de Majoral.

L’acte del Reconeixement de Mèrits 2020 va tenir enguany una posada en escena renovada, sota la direcció de Joan Toni Sunyer. La mestra Neus Barceló Mascaró obrí l’esdeveniment i va fer una breu presentació. Els discursos i la projecció de diferents vídeos amb la participació de personatges coneguts com ara Valtònyc i també d’exalumnes de Majoral aportaren dinamisme i frescor a la vetlada. Biel Majoral tancà l’acte amb el seu recital.