Sostenibilitat
Part Forana 14/09/2022

La bicicleta serà la protagonista de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 Manacor

L’Ajuntament del municipi ha organitzat activitats entre el 16 i el 25 de setembre per celebrar aquesta efemèride

ARA Balears
2 min
El delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà; amb el tècnic de Medi Ambient, Toni Pascual, aquest dimecres a la presentació de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 a Manacor.

PalmaLa Setmana Europea de la Mobilitat se celebrarà a Manacor durant aquest mes de setembre i posarà l'accent a l'ús de la bicicleta dins la trama urbana. L'Ajuntament del municipi ha organitzat activitats entre el 16 i el 25 de setembre a Manacor i a Portocristo. El delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, ha assegurat: "L'aposta per a aquesta Setmana de la Mobilitat és impulsar i visibilitzar l'ús de la bicicleta com una opció per a cada dia i demostrar que una altra manera de moure's per Manacor és possible".

Aquest divendres 16 de setembre, es promou anar en bicicleta al concert de Xanguito organitzat per l'Escola Municipal de Mallorquí del Parc Municipal i s'habilitaran uns aparcaments específics al recinte. El pròxim dijous 22 de setembre se celebrarà el Dia Sense Cotxes, i per això es tancaran al trànsit el carrer de l'Amargura, la plaça del Rector Rubí i la plaça del Cós. Una de les novetats d'enguany d'aquesta efemèride és el concurs de fotografia convocat mitjançant les xarxes socials, on es convida tothom a penjar una fotografia demostrant que s'han fet els desplaçaments diaris amb bicicleta amb l'etiqueta #PedalaPedalaràs.

Finalment, el diumenge 25 de setembre Portocristo acollirà la Bicicletada popular a les 10.30 h al carrer de Bordils, que finalitzarà a partir de les 11.30 h amb Jocs i Tallers a càrrec de la Ludoteca Temps Lliure, al mateix carrer de Bordils. "Més enllà de les qüestions ambientals, ens trobam també en un moment de crisi energètica i davant uns preus del combustible imparables, la mesura que en l'àmbit econòmic pot contrarestar aquest impacte és la bicicleta", ha conclòs Llodrà.

Des de l'Ajuntament de Manacor han recordat que la Setmana Europea de la Mobilitat és una acció puntual, que s'emmarca en accions permanents o semipermanents com la implementació de la Zona de Prioritat per a Residents del centre de Manacor, que dona prioritat als vianants i bicicletes de 67 carrers de la ciutat; la implementació d'aparcaments de bicicletes per a residents als aparcaments subterranis públics de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la, i la pacificació de la primera línia de Portocristo i de s'Illot.

stats