La Biblioteca de Manacor organitza una 'cita a cegues' amb llibres d'amor

Hi ha 35 títols preparats a les prestatgeries de l'aula de lectura

La Biblioteca de Manacor ha organitzat la primera cita a cegues entre lectors i llibres. És una activitat que "pretén dinamitzar l’hàbit de lectura entre els ciutadans de Manacor i donar al·licients als usuaris de la biblioteca per acostar-se a llibres que fins ara potser els havien passat per alt", segons explica la regidora de Cultura, Antònia Llodrà.

Així, just devora les butaques de lectura informal, s’han situat una trentena de llibres embolicats per ocultar-ne el títol, la portada i l’autor. Els usuaris de la biblioteca que vulguin participar en aquesta particular 'cita a cegues', però, poden llegir les pistes que cada paquet ofereix sobre el llibre que conté.

"Es tracta d’una selecció de llibres que valen la pena, tots són de qualitat, són de temàtica romàntica, eròtica, novel·les històriques i d’intriga en què l’amor hi juga un paper important, però hi ha llibres per a tots els públics", expliquen des de la biblioteca.

Les persones que durant aquest mes vagin a la biblioteca podran triar llibres segons petites pistes. Les pistes conviden tothom a acostar-s’hi i a triar llibres tenint en compte idees i informacions com la següent: " El desig i la passió irrompen a la seva vida, trenquen la monotonia del seu matrimoni i l'obliguen a qüestionar-ho tot; l’autor connecta amb els lectors per la seva naturalitat, per la seva capacitat d’emocionar-los i d’arrencar-los un somriure o una llàgrima".

Però, de pistes, n’hi ha de molts més tipus. " En George és un al·lot de quinze anys que troba una carta reveladora del seu pare mort; quins secrets amaga aquella carta?" i " Dura i intel·ligent però amarga immersió en la vida d’una dona, mescla de domini i subordinació, de plaer i sofriment".

De moment, a la biblioteca tenen 35 títols preparats per a aquestes particulars cites, però ampliaran la selecció a mesura que els usuaris vagin agafant aquests llibres en aquesta 'cita a cegues'.

Fomentar l'hàbit de la lectura

Des de la Biblioteca de Manacor expliquen que, "més enllà d’oferir els llibres des d’aquesta nova perspectiva que pot resultar emocionant, és evident que hi ha novel·les que valen la pena, però que potser no criden l’atenció dels lectors, ja sigui perquè el títol no els atreu o perquè la portada no és tan vistosa com moltes altres". Per això, des de la biblioteca, "pretenem que els lectors es deixin endur per aquestes cites a cegues i s’acostin als llibres i a la biblioteca per conèixer nous títols, a fi de fomentar l’hàbit de la lectura entre la ciutadania", conclou la regidora de Cultura, Antònia Llodrà.  

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF