Part Forana 06/10/2021

Els alumnes de Batxillerat de Bunyola, Alaró i Consell ja tenen transport gratuït

Els consistoris ofereixen diferents serveis als joves que no tenen institut al seu poble

Inès Mateu
2 min
Un dels autobusos del TIB.

Els alumnes de Batxillerat de Bunyola, Alaró i Consell tindran transport públic gratuït per anar a l'institut aquest curs. Els ajuntaments d'aquests municipis han posat a disposició dels joves diferents serveis per facilitar la mobilitat, ja que cap d'aquests pobles disposa d'institut i la gratuïtat del transport escolar només s'ofereix als estudiants d'ESO.

Els alumnes majors de 16 anys d'Alaró i Consell disposaran d'un autobús gratuït diari per traslladar-se a l'institut de Binissalem. Segons el batle d'Alaró, Llorenç Perelló, la Conselleria d'Educació "està creant alumnes de primera i segona, segons si els joves tenen institut al seu municipi". Perelló defensa que aquesta nova mesura s'ha pres per reduir l'impacte dels vehicles diaris que es traslladen d'aquests municipis cap al poble veí i afavorir la conciliació de les 83 famílies afectades. Fins ara, els estudiants de Batxillerat aprofitaven les places sobrants del transport de l'alumnat d'ESO, però aquest nou curs, amb el retorn de la presencialitat escolar, el problema ha ressorgit. Tot i això, el batle critica que aquest conveni sigui municipal i no de caràcter autonòmic: "El Govern vol una educació de qualitat però manquen mitjans per afavorir-la".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Bunyola abonarà mensualment als alumnes de Batxillerat la bonificació d'un viatge d'anada i tornada diari cap a Palma o Sóller. El batle de Bunyola, Andreu Bujosa, preveu que la mesura beneficiï també els que cursen cicles formatius. En aquest cas, l'ajuda s'abonarà directament a la targeta Intermodal. "Amb això afavorim el transport públic i facilitam l'accés a l'educació", defensa Bujosa.

Cal destacar que tots els joves d'entre 12 i 16 anys poden accedir a les línies del TIB, d'autobús, tren i metro, de manera gratuïta, des del 17 de setembre, gràcies a un acord anunciat el passat juliol per part del Consell Territorial de Transport Terrestre. Es calcula que aquesta mesura beneficia 12.000 joves a les Illes Balears.

stats