Part Forana 29/10/2021

La batlessa de Campos sobre les actuacions al Trenc: "Abans d'anar a ca l'altri, convé tocar la porta"

Francisca Porquer desconeixia la visita del conseller de Medi Ambient a la platja i torna a carregar en contra del PORN

1 min
Francisca Porquer durant una entrevista amb l'ARA Balears

La batlessa de Campos, Francisca Porquer, desconeixia la visita d'aquest divendres del conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, a la platja del Trenc, per presentar el projecte de restauració dunar. "Abans d'anar a ca l'altri, convé tocar la porta", ha dit Porquer en declaracions a l'ARA Balears quan s'ha assabentat de l'acte del conseller al seu municipi.

Tot i que la franja dunar del Trenc-Salobrar de Campos forma part del domini públic maritimoterrestre i és patrimoni del Govern de les Illes Balears, com a Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), la batlessa del municipi s'ha mostrat sorpresa perquè no sabia que el conseller hi anava. Igualment, són conegudes les nul·les relacions entre la institució autonòmica i l'Ajuntament, tal com Porquer ha reconegut en diverses ocasions.

Tot això, el mateix dia en què ha acabat el termini per presentar al·legacions contra el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals del Trenc (PORN). Per part seva, l'Ajuntament de Campos pot recórrer el projecte fins al 5 de novembre i els tècnics de Medi Ambient i Urbanisme del Consistori actualment estan ultimant-ne l'argumentari. Porquer hi ha insistit: "El que volen fer és una barbaritat i em consta que els veïns també hi han presentat al·legacions".

stats