Part Forana 28/01/2020

El batle de Manacor diu que cal estudiar la regeneració "platja a platja"

Miquel Oliver acompanya el ministre d'Interior, Grande-Marlaska, en la seva visita a s'Illot

M. Barceló
2 min
El batle de Manacor explica al ministre els efectes del temporal sobre la primera línia urbana.

S'IllotDurant la visita del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat que s'està treballant perquè la costa torni a la normalitat al més aviat possible, després del pas de la borrasca Glòria, però que s'ha de fer una regeneració dels arenals "platja a platja i estudiant les peculiaritats de cadascuna".

Segons Oliver, "hi ha platges, com la de Portocristo, en què possiblement s'haurà de fer una extracció de l'arena i retornar-la arran del passeig, però n'hi ha d'altres, com Cala Murada i Cales de Mallorca, on els arenals han reculat i, per tant, s'ha d'analitzar si cal fer una regeneració, però sense anar contra la natura". Manacor ha patit mals per valor de 3,9 milions d'euros, segons la valoració que ha fet l'Ajuntament, quasi una quarta part dels 16 milions en què s'ha pressupostat la despesa necessària per al conjunt de Balears.

En el cas de s'Illot, Oliver ha dit que s'està plantejant què cal fer amb el Riuet, que porta a la mar tota l'aigua de la conca de Sant Llorenç, a l'hora de regenerar la platja. "Hem de decidir si el deixam obert o connectat a la mar. Quant a l'explotació de l'arena amb finalitat turística, s'ha de respectar la natura i el territori de la mar", ha afegit. També s'ha mostrat partidari d'avaluar si val la pena fer grans inversions per regenerar un litoral que els darrers anys ha patit en gran mesura el canvi climàtic.

El batle ha explicat que la primera passa que es farà a la platja de s'Illot serà netejar-la i retirar els vegetals desbrossats que omplen tot l'espai d'arena, ara convertit en un pedregar. Oliver ha insistit a estudiar si la desembocadura del Riuet s'ha de tapar de nou d'arena i quedar afegida a la platja o si és millor deixar-la oberta.

stats