Part Forana 25/09/2020

El batle de Felanitx destitueix els regidors del PSOE i es trenca el pacte de govern

Els constants problemes interns dels socialistes han provocat la decisió de Jaume Monserrat

T. Riera
2 min
El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, i la regidora Melania Mesquida./ T.R.

ManacorEl batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha anunciat aquest divendres la destitució dels tres regidors del PSOE del municipi. Els problemes interns del grup municipal han motivat aquesta decisió que, segons ha anunciat Monserrat, ja ha estat comunicada als regidors Xisco Duarte, Damiana Massutí i Maria Gràcia González. El que era un rumor no confirmat durant els darrers dies es fa realitat amb la dissolució del pacte de govern. Ara, Monserrat queda en un govern en minoria amb la regidora del seu partit (El Pi), tres regidors del Bloc i Joan Aznar, del grup mixte.

"Avui posam punt a un problema que ja s'ha fet insostenible". Així començava la compareixença d'aquest divendres el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, juntament amb l'altra regidora d'El Pi, Melania Mesquida, en la que es confirmava la dissolució del pacte firmat per El Pi, Psoe i Bloc després de les eleccions del 2019. Monserrat ha volgut assenyalar que els possibles escenaris no obliguen "de cap de les maneres" que ell continuï sent el batle, però la intenció és continuar a l'equip de govern assumint les responsabilitats que es decideixin.

Totes les formacions coincideixen que el pacte, així com està escrit, ara com ara està romput. Per tant, la setmana que ve el batle es reunirà amb tots els partits polítics per analitzar la situació i intentar trobar una solució, sent conscients que "serà difícil arribar a una majoria", ha apuntat Monserrat.

Aquest mateix divendres hi haurà una reunió amb els caps de departament perquè la gestió municipal continuï endavant mentre que el batle recupera les funcions de les àrees dels regidors destituïts. La setmana que ve es redistribuiran aquestes àrees.

Els problemes interns del PSOE varen arribar al seu punt màxim el passat divendres amb la notícia de què Joan Aznar, secretari general del partit, abandonava l'agrupació. Jaume Monserrat ha assegurat que "no podem culpar el regidor per demanar que s'arreglin els problemes", a més d'insistir que "no ens ha donat motius per sortir de l'equip de govern" i que per tant la intenció és que en "continuï formant part".

Miquel Lluís Mestre (Bloc per Felanitx) assegura que els regidors del Bloc "continuen fent feina", mentre el batle no els destitueixi o la militància decideixin sortir de l'equip de govern. El partit té previst fer una assemblea dilluns dia 28 perquè la militància decideixi si passar a l'oposició o fer feina per conformar un nou pacte de govern. Mestre ha assenyalat que el PSOE ha "reaccionat tard i malament en la resolució de la seva crisi interna".

Des del Bloc creuen que els socialistes no han volgut veure més enllà del que "dictava Xisco Duarte", a qui consideren "denominador comú de tots els problemes que hi ha hagut". Miquel Lluís Mestre ha instat el secretari general d'organització del PSOE, Miquel Àngel Coll, i a Cosme Bonet i Tolo Aguilar, que seran membres de la gestora que dirigirà el grup municipal que "facin feina per tenir una agrupació socialista forta perquè el 2023 es pugui constituir un govern format per partits d'esquerres".

Jaume Monserrat, per part seva, ha assenyalat que "se cercaran alternatives per garantir l'estabilitat màxima", però que no entra en els seus plans pactar amb Vox o Podem. Queda per veure de quina manera se solucionaran els problemes del consistori de Felanitx, a l'espera dels possibles pactes que es puguin fer i de les decisions que prenguin els partits que conformaven el pacte de govern.

stats