Part Forana 26/07/2021

Les Balears ja tenen sis races d'animals amb el segell de Raça Autòctona

El Govern ha autoritzat els productes de porc negre i cabra mallorquina, així com d'ovella mallorquina i menorquina

1 min
Un ramat d'ovelles.

PalmaEls productes de porc negre mallorquí, cabra mallorquina, ovella mallorquina i ovella menorquina poden utilitzar ja el segell 'Raça autòctona 100%'. Amb l'autorització d'aquestes quatre races, les Balears ja en tenen un total de sis. D'aquesta manera, es respon a una demanda del sector ramader, la protecció de les races autòctones, i a l'exigència dels consumidors de tenir garanties del que es compra, segons informa el Govern en una nota.

Les carns, embotits i lactis d'aquests animals es distingiran amb un logotip que certificarà la puresa del seu origen. El segell estarà visible a l'etiquetatge dels productes i també als punts de venda o consum.

Els Serveis de Millora Agrària i Pesquera (Semilla) han coordinat amb les associacions de productors aquesta iniciativa dirigida a millorar la informació als consumidors i a fomentar la venda d'aquests aliments.

Amb aquest segell els consumidors tenen una identificació específica dels productes procedents de races autòctones. Es tracta de genètiques úniques, conservades pels ramaders d'aquesta terra i criats en condicions mediterrànies de producció, en un clar exemple de producció sostenible.

stats