Part Forana 29/06/2020

Les assignacions als partits de Llucmajor aniran a emergència social

L'Ajuntament deixa d'ingressar 334.000 euros per la retirada de diverses taxes

Ara Balears
1 min
Els partits de l'Ajuntament fan una aportació a la causa social.

LlucmajorEl ple municipal ha acordat donar les assignacions que fa l’Ajuntament als diferents partits polítics representats a la cambra municipal per ser destinats a l'emergència social. Tots els grups hi estan d'acord a excepció d’ASI i PSIB-PSOE, que destinaran la seva assignació municipal a altres causes que ha de determinar cada partit.

La donació correspon als tres mesos que ha durat l’estat d’alarma i inclou les aportacions següents: PP, 2.325 euros; Ciutadans, MÉS i Llibertat per Llucmajor, 1.650 euros, respectivament, i VOX, El Pi i Unides Podem, 1.425 euros cadascun. La suma total és de 10.125 euros. El PSIB (2.325 euros) i ASI (1.425 euros) donaran la seva aportació a altres entitats.

El batle, Éric Jareño, ha explicat que aquest acord "respon a la voluntat dels grups polítics de solidaritzar-se amb aquells ciutadans i empreses locals que s’han vist afectats per la crisi del covid-19".

Rebaixes fiscals

D'altra banda, el ple ha aprovat un seguit de mesures fiscals destinades a alleugerir el pagament de tributs i contribuir al desenvolupament econòmic dels ciutadans, pime i autònoms del municipi. D'aquesta manera, no es cobrarà la taxa d'ocupació de via pública (terrasses de negocis) des de l'inici de l'estat d'alarma fins a final d'any. Tampoc la taxa de mercats, i es bonifica un 20% la resta de l'any. La taxa de les escoletes es deixa sense efecte i es retornarà si ja s'havia cobrat, així com la d'instal·lacions esportives. Aquestes mesures fiscals impliquen no cobrar als veïns un total de 334.400 euros.

stats