INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES

L'Apima de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca reclama la construcció de l'ascensor

La Conselleria i l'Ajuntament diuen que sols manca fer l'informe per atorgar la llicència d'obres

La lentitud administrativa retarda la construcció d'un ascensor i una escala d'incendis a l'IES Berenguer d'Anoia, dues infraestructures obligatòries per llei i que la comunitat educativa reclama des de fa anys. L'Associació de pares i mares del centre ha acudit aquest dilluns als mitjans per denunciar una manca de coordinació entre l'Ajuntament, que n'ha de donar la llicència, i l'Ibisec, que ha de licitar i pagar l'obra. "Telefonam a un lloc i a l'altre i no hi ha manera que ens aclareixin en quin punt està el tràmit", han criticat avui des de l'Apima, que ja ha sol·licitat una reunió amb el batle, Rafel Torres, per tractar el tema.

Segons han confirmat tant des de la Conselleria com des de l'Ajuntament, s'està pendent de l'elaboració d'un informe per part del Consistori que permeti l'atorgament de la llicència d'obres. El projecte ja disposa de pressupost. L'ibisec va sol·licitar la llicència d'obres a l'octubre i no fou fins al febrer, segons han afirmat aquest dilluns des del Govern, que l'Ajuntament va emetre un informe demanant reparar-hi algunes deficiències. Aquestes ja han estat arreglades, segons la Conselleria, i per tant la infraestructura hauria d'arribar aviat al centre.

El pressupost de l'obra és d'uns 205.000 euros. Si els tràmits s'agiliten, podria estar enllestida en començar el curs que ve. El temor de l'Apima és, però, que amb el canvi de legislatura el projecte s'estanqui i s'hagi de tornar a començar des de zero.

Deficiències

L'IES Berenguer d'Anoia es va construir fa més de 40 anys. Fa tres anys, s'hi varen sol·licitar una sèrie de millores, entre les quals s'incloïen aquestes dues infraestructures. L'any passat, Educació va fer algunes intervencions al gimnàs, que presentava múltiples deficiències.