ARTÀ
Part Forana 30/08/2016

Els artanencs s'asseguren un Sant Antoni doblement festiu

Les persones que han votat en el procés participatiu que ha engegat l'Ajuntament han triat com a festa local el 16 de gener, la revetla de Sant Antoni

Jaume Ribas
1 min
L'inici de la festa durant el matí de la revetla de Sant Antoni 2016

PalmaAquest dimarts s'han conegut els resultats de l'enquesta per triar un dels dos dies festius locals de l'any 2017. L'Ajuntament havia decidit mantenir la festa de dia 17 de gener, el dia de Sant Antoni, però encara podia escollir un dia festiu més perquè el dia 6 d'agost, Sant Salvador, caurà en diumenge el 2017.

El Consistori artanenc ha posat en marxa un procés partipatiu al seu web, que s'ha estructurat en dues fases. En la primera fase, entre el 22 de juliol i el 3 d'agost, els participants han pogut proposar les dates. I entre el 5 i el 21 d'agost, els artanencs han decidit entre les onze opcions vàlides. Han participat en aquesta segona fase del procés un total de 57 persones, entre tots els ciutadans del municipi majors de 16 anys.

L'opció més votada ha estat la del 16 de gener, la revetla de Sant Antoni, amb 13 vots. L'han seguida de prop el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre (12 vots) i el 7 de desembre (11 vots), que hauria assegurat el pont de la Constitució. A més distància, hi trobam dies com el 14 d'agost, revetla de la Mare de Déu d'Agost, i el 2 de maig. L'opció menys votada ha estat el dissabte 5 d'agost, la revetla de Sant Salvador, amb només un vot.

La Junta de Govern local de dia 25 d'agost va acordar designar com a festes locals de 2017 dos dies seguits, el 16 i 17 de gener, i així ho ha remès a la Direcció General de Treball, Economia Social i Salut Laboral. Amb aquesta decisió, els artanencs s'han asssegurat poder gaudir de la revetla de Sant Antoni, ja que a Artà la bulla comença el dia 16 al matí, després de berenar, quan els dimonis surten de la casa de l'obrer que condueix la festa.

stats