Part Forana 21/12/2021

Artà suspèn les festes de Sant Antoni

Així ho han decidit Ajuntament i Obreria en una reunió extraordinària motivada per l'augment de contagis

2 min
Els dimonis a la residència de vells d'Artà.

PalmaEls mocadors vermells tornaran a penjar per segon any consecutiu. L'Ajuntament d'Artà, juntament amb l'Obreria de Sant Antoni, ha decidit suspendre la celebració del patró a causa de l'augment de contagis de covid. Un acord molt difícil i molt a contracor, segons ha explicat el batle, Manolo Galán. La festa tampoc es farà a la Colònia de Sant Pere.

D'aquesta manera, els dimonis no sortiran a fer la capta i els veïns no podran fer completes a l'església de la Transfiguració del Senyor el 17 de gener, tal com va ocórrer el 2020.

En sortir de la reunió, Manolo Galán ha dit que ha estat una "decisió difícil", que s'ha pres "per responsabilitat", i ha destacat la "unanimitat" en l'opinió de les persones a la reunió, a la qual també han assistit la Policia Local, membres de Protecció Civil i representants de la banda de música municipal.

"Les festes de Sant Antoni a Artà i a la Colònia de Sant Pere tenen una forta càrrega emocional, amb un component tradicional important, i la seva celebració, sense trastocar-les, és incompatible amb la situació sanitària actual", ha manifestat el batle. "La voluntat de les parts sempre ha estat la celebració de Sant Antoni amb la màxima normalitat possible, un fet que no sembla factible avui dia a causa de l'augment de casos de covid-19 al municipi. S'ha parlat d'alternatives, però en tots els casos es perd el tarannà i l'essència de la festa i s'ha pensat que la millor opció era suspendre-la, per molt que pesi", ha afegit.

El batle ha enviat un missatge a la gent d'Artà i de la Colònia: "Tothom està cansat d'aquesta situació, que ens ha deixat per segon any consecutiu sense un dels nostres moments més sentits, però ara això és el que toca. La ciutadania d'Artà i de la Colònia de Sant Pere sempre ha demostrat seny i responsabilitat i entén la festa de Sant Antoni com l'expressió màxima de la nostra cultura i tradició. No entenem fer aquesta festa d'altra manera i entenem que incorporar mesures i actes aliens a la festa pot desvirtuar-la. L'any que ve esperam poder celebrar-la en la seva màxima expressió i tota la ciutadania sortirà al carrer per cantar i ballar amb els dimonis".

stats